Halvin Suomessa saatavilla oleva laite nettiselailuun?

Halvin Suomessa saatavilla oleva laite nettiselailuun?

Kannattaisiko ostaa puhelin, tabletti, (tasku-)konsoli vai jokin vanha tietokone?

3 vastausta
23.01.201413:13
4019
43

Alla olevan linkin takaa löytyy halpoja tabletteja. En siis suosittele noita, mutta kun kerran halpoja kysyttiin, niin ehkä noista saa vähän apua vertailuun.

Kommentit (0)
23.01.201410:24
58864
26

Pelkällä laitteella ei (ainakaan jokapaikasta) pääse nettiin, lisäksi tarvitaan maksullinen nettiliittymä kotiin tai kännykän tapauksessa dataliittymä tai sitten pääsy jonkun toisen ylläpitämään (ja maksamaan) langattomaan verkkoon (WLAN, WIFI).

Pelkkänä laitehintana halvin on varmaan joku vanha tietokone, josta joku luopuu ilmaiseksi tai parilla kympillä. Tarkista vaikkapa kirpputorit ja kierrätyskeskukset ja kysele tutuilta. Lisäksi tarvitaan nettiliittymä (mokkula tai kiinteä).

Halvimmat tabletit maksavat 50e, mutta niillä pääsee nettiin vain langattoman verkon kautta. Semmoisia on tarjolla kirjastoissa, kahviloissa, joissakin yleisissä tiloissa ja kotiin sellaisen voi tehdä WLAN-tukiaseman ja nettiliittymän (mokkula tai puhelinverkosta tuleva) avulla. Kalliimmissa tableteissa on mahdollisuus 3G/4G-nettiyhteyteen eli samanlaiseen kuin kännyköillä, mutta sehän tietysti maksaa. Silloin kotiin ei tarvita  WLAN-verkkoa.

Joillakin halvoilla kännyköilläkin pääsee nettiin, mutta näyttö on pieni, näppäimistö hankala ja nettiyhteys maksullinen. Tietysti jos tarvitsee kännykän muutenkin, lisämaksu nettiselailumahdollisuudesta voi olla kokonaisuudessa halvin.

Valintaan vaikuttaa myös se, onko tarve päästä nettiin vain kotoa vaiko myös muualta tai onko peräti valmis aina menemään jonkun ilmaisen WLAN:n ääreen surffailemaan. 

Kommentit (0)
23.01.201411:56
16764
26

ihan kaikissa saunalahden liittymissä on nykyään (hitaahko) nettiyhteys. hinnanousu oli parin euron luokkaa / kk, kun se salakavalasti sisällytettiin jokaiselle asiakkaalle, vaikka tällä olisi jo ennestään ollut lisämaksullinen saunalahden netti.

Kommentit (0)

Vastauksesi