Haluaisn tietää, että onko klassikkona tunnettu Arvar Aalon Savoy -maljakon...

Haluaisn tietää, että onko klassikkona tunnettu Arvar Aalon Savoy -maljakon...

Haluaisn tietää, että onko klassikkona tunnettu Arvar Aalon Savoy -maljakon aito nyt ostettuna. Vai onko ainoa oikea Savoy -maljakko 1930 -valmistettu?

Vastaus

Kyllä uutenakin ostettu Savoy-maljakko on aito, jos se vain on Iittalan valmistama eikä mikään kopio. Tosin nykyään maljakkoa valmistetaan niin paljon, että sillä ei ole sellaista harvinaisuusarvoa kuin tuotantonsa alkuvaiheissa. Vanhat maljakot ja tuotannosta poistuneet, harvinaisemmat värit ovat arvokkaampia kuin edelleen tuotannossa olevat.

Savoy-maljakosta on valmistettu eri vuosikymmeninä mitä erilaisimpia versioita. Esimerkiksi vuonna 1937 maljakkoa valmistettiin Iittalassa sijaitsevassa tehtaassa paitsi värittömänä, myös ruskeana, azurinsinisenä, vihreänä ja harmaana. 1950-luvulla väreinä otettiin käyttöön opaali, koboltinsininen ja rubiininpunainen. 1960-luvulla markkinoille tuli korkeampia ja kapeampia ja matalampia ja leveämpiä versioita.

Viime toukokuussa myytiin Hagelstamin antiikkihuutokaupassa vuodelta 1937 peräisin oleva Aalto-maljakko 3 500 eurolla:
http://www.hagelstam.fi/sumuCMS/sivu/uutinen/?hakukriteerit=&hakukentta=...

Uusien Savoy-maljakoiden hinta vaihtelee koosta ja väristä riippuen käsittääkseni noin kolmenkympin ja satasen välillä. Voi olla, että arviossani on epätarkkuutta, mutta joka tapauksessa nykyään tuotannossa olevat Savoy-maljakot ovat hintansa puolesta "ihan tavallistenkin" ihmisten ulottuvilla.

Marikan maljakot -sivulla voi katsella Savoy- eli Aalto-maljakoita eri vuosikymmeniltä:
http://www.marikan-maljakot.com/staticpages/index.php/maljakotaakkosjarj...

Eskimonaisen nahkahousut eli Savoy-maljakko täyttää 70 vuotta
http://formin.finland.fi/Public/Print.aspx?contentid=66087&nodeid=17396&...

Kommentit (0)

Vastauksesi