Haluaisin tietoja Tapiovaaran suunnittelemasta Crinolette-tuolista.

Haluaisin tietoja Tapiovaaran suunnittelemasta Crinolette-tuolista.

Paljonko niitä on valmistettu, mitä värejä ja muuta oleellista ja tärkeää tietoa kauniista tuolista.

Kuvat: 
Vastaus

Ilmari Tapiovaaran tunnettu Crinolette-tuoli mainitaan useissakin huonekalumuotoilua ja designia käsittelevissä kirjoissa. Kovin paljon tietoa tästä tietystä tuolista eivät nämä teokset kuitenkaan sisällä. Tapiovaara kehitteli pinnatuolien sarjan Mademoiselle 1956, Pelimanni 1957 ja Crinolette 1962. Crinolette oli huonekaluvalmistaja Askon tuotannossa vuosina 1962-1968. Koivupuista tuolia valmistettiin vain 4 200 kappaletta. Kuvien perusteella värejä oli kaksi: musta ja valkoinen. Lähdeteosten hinta-arviot tuolille liikkuvat 600-1000 euron välillä.

Kun Tapiovaaran suunnittelutoimisto suljettiin vuonna 1993, vastaanotti Designmuseo suunnittelijan laajan piirustusarkiston. Myös Tapiovaaran kuva-arkisto on sijoitettu Designmuseoon. Heillä voisi olla muutoinkin HelMet-kirjastoja enemmän tietoa Tapiovaaran töistä. Designmuseo on mukana Kysymuseolta-palvelussa. Voit jättää kysymyksen täältä: http://kysymuseolta.fi/designmuseo/

 

Kommentit (1)
Vastaajan lisäys: Tuoleja valmistettiin valkoisen ja mustan lisäksi myös punaiseksi maa... Vastaajan lisäys: Tuoleja valmistettiin valkoisen ja mustan lisäksi myös punaiseksi maalattuna.
30.1.2014 12:36 Helsingin kaupunginkirjasto 0

Vastauksesi