Haluaisin tietää Vladimir Demikhovin ja Sergey Bryukhonenkon suorittamista...

Haluaisin tietää Vladimir Demikhovin ja Sergey Bryukhonenkon suorittamista...

Haluaisin tietää Vladimir Demikhovin ja Sergey Bryukhonenkon suorittamista kokeista, joita he tekivät koirilla. Miten koirat on saatu pysymään elossa? Myös kaikki muu noihin kokeisiin liittyvä kiinnostaa.

Vastaus

Hei!

Neuvostoliittolainen Vladimir Demikhov (1916-1998) oli elinsiirtojen pioneeri, joka teki eläinkokeita koirilla 1930-1950-luvuilla. Demikhov tutki laaja-alaisesti sekä sydän-, keuhko-, että "sydänkeuhkoblokkien" siirtoja. Demikhov teki elinsiirtokokeissaan muun muassa kaksipäisen koiran. Hänen kerrotaan olleen teknisesti taitava, mutta häneltä puuttui elinsiirtoihin liittyvä muu teoreettinen osaaminen. Siirtojen epäonnistumisia hän piti puhtaasti teknisinä kysymyksinä.

Alla on linkki Times-lehden artikkeliin vuodelta 1955, jossa kuvaillaan Demikhovin koirakokeita. Eräässä kokeessaan Demikhov otti koiranpennun pään ja yhdisti sen aikuisen koiran kaulaan. Demikhov oli laskenut, että täysikasvuisen koiran sydän jaksaisi pumpata riittävästi verta pitääkseen molemmat päät elossa. Sekä pennun pää että aikuinen koira heräsivät operaation jälkeen virkeinä. Koirat säilyivät hengissä kuusi vuorokautta, jonka jälkeen päät ja niitä yhdistänyt keho kuolivat.

Sergey Bryukhonenko (1890-1960) oli hänkin koirakokeisiin osallistunut neuvostoliittolainen tutkija, jonka työ edisti muun muassa avosydänleikkausten onnistumisia Neuvostoliitossa. Bryukhonenko kehitti 1930-luvulla varhaisen sydän-keuhkokoneen, autojektorin. Elokuva Experiments in the Revival of Organisms (1940) näyttää muun muassa, kuinka koiran irtopää pidetään keinotekoisesti hengissä autojektorin avulla.

Demikhovista ja hänen tutkimuksistaan:
http://en.wikipedia.org/wiki/Vladimir_Demikhov
http://www.syke-elinsiirrot.fi/index.php?option=com_content&view=article...
http://www.fincardio.fi/@Bin/108027/sa_teema09_luku1.pdf
http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,891156,00.html

Bryukhonenkosta ja hänen koirakokeistaan:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sergei_S._Bryukhonenko
http://en.wikipedia.org/wiki/Experiments_in_the_Revival_of_Organisms
http://www.time.com/time/magazine/article/0,9171,851883-1,00.html

Kommentit (0)

Vastauksesi