Haluaisin tietää kuinka pukeutua hautajaisissa. Voiko mies käyttää esim.

Haluaisin tietää kuinka pukeutua hautajaisissa. Voiko mies käyttää esim.

Hei.
Haluaisin tietää kuinka pukeutua hautajaisissa. Voiko mies käyttää esim. kultaisia kalvosinnappeja, kultaista solmioneulaa ja kultaista kelloa? Onko parempi, että pukeutuu vaatimattomammin?
Kiitos

Vastaus

"Hautajaisissa pukeudutaan perinteisesti tummiin, hillittyihin vaatteisiin.” Näin todetaan juhlitaan.net –sivustossa http://www.juhlitaan.net/hautajaiset/ .
Tämä on yleisohje jonka soveltaminen riippuu niin hautajaisten luonteesta kuin myös surijan suhteesta vainajaan. Samoin vainaja on saattanut esittää toiveensa tyyliin ”minun hautajaisissani ei sitten pukeuduta mustiin.”

Olen ollut hautajaisissa joissa lähiomaiset olivat pukeutuneet vapaasti, sen sijaan etäisemmät sukulaiset olivat hyvinkin täysmustissa. Kun lähiomaiset olivat omalla pukeutumisellaan määrittäneet vapaamman pukukoodin, niin vaikutelmaksi tuli, että toiset olivat ylipukeutuneet mustaan. Näinkin voi siis käydä.

On hyvä miettiä mikä itselle on luontevaa.
Jos sinulle kultainen on arvokasta ja juhlavaa, niin voit hyvin käyttää sitä myös hautajaisissa. Jos se taas tuntuu koreilevalta, niin jätä toiseen tilaisuuteen.

Lisää hautajaisiin pukeutumisesta:
http://www.helsinginseurakuntayhtyma.fi/?Deptid=5141
http://www.teja.fi/pukeutuminen/28.html
http://www.hautajaiset.net/luterilaiset-hautajaiset/pukeutuminen.html

Kommentit (0)

Vastauksesi