Haluaisin tietää, että millainen koulutus kiinteistönvälittäjillä on?

Haluaisin tietää, että millainen koulutus kiinteistönvälittäjillä on?

Haluaisin tietää, että millainen koulutus kiinteistönvälittäjillä on? Ajattelin, että voisiko päästä kiinteistönvälittäjäksi, jos olisi vain merkonomin koulutus?

Haluaisin myös tietää, että millaista palkkaa he saavat suunnilleen kuukaudessa?

Vastaus

Jos haluaa työskennellä itsenäisenä kiinteistönvälittäjänä, täytyy rekisteröityä vuokrahuoneiston tai kiinteistön välitysliikkeeksi. Välitysliikkeeseen tarvitaan vastaava hoitaja, jolla on oltava kiinteistönvälittäjäkokeessa osoitettu ammattipätevyys. Alalle aikoville on olemassa kiinteistöedustajan koulutus ja tutkinto (KED), jonka suoritettuaan omaa valmiudet toimia kiinteistöedustajana kiinteistönvälitysliikkeessä.

Työ- ja elinkeinotoimiston Ammattinetin mukaan kiinteistönvälittäjät työskentelevät kiinteistövälitysyritysten palveluksessa, itsenäisinä yrittäjinä tai esimerkiksi pankkien myyntiedustajina. Kiinteistönvälittäjän on tunnettava kiinteistöalan myynti- ja vuokraustoimintaa ja osattava selvittää kiinteistöjen arvo. Lisäksi on tunnettava lainsäädäntöä ja verotukseen liittyviä asioita. Työssä tarvitaan kiinteistöalan asiantuntemuksen lisäksi myyntitaitoja sekä esiintymis- ja neuvottelutaitoja.

Näyttötutkintona on mahdollista suorittaa kiinteistövälitysalan ammattitutkinto. Asuin- ja liikehuoneistojen vuokravälitystehtäviin voi opiskella Vuokravälittäjän tutkinnossa (VuT), joka valmistaa välittäjäkokeeseen (LVV).

Välittäjä voi saada kiinteää kuukausipalkkaa, provisiopalkkaa tai näiden yhdistelmää. Tilastokeskuksen julkaiseman tilaston mukaan vuonna 2009 kuukausipalkkaisten kiinteistönvälittäjien keskiansio oli 3834 euroa kuukaudessa.

Lähteet ja lisätietoja:
Koulutus
http://opintoluotsi.fi/fi-FI/koulutusalat_ja_ammatit/opetusohjelma.aspx?...
http://www.keskuskauppakamari.fi/Tutkinnot-ja-kokeet
http://www.koulutusnetti.fi/index.php?file=1002#Kiinteistövälitysalan at
http://www.ammattinetti.fi/web/guest/ammatit?p_p_id=akysearchammatti_INS...
Palkkaus
http://tilastokeskus.fi/til/yskp/2009/yskp_2009_2010-07-01_tau_002_fi.html
http://tilastokeskus.fi/meta/luokitukset/ammatti/001-2010/33341.html

Kommentit (0)

Vastauksesi