Haluaisin kysyä pysäköinnistä vieraspaikoilla.

Haluaisin kysyä pysäköinnistä vieraspaikoilla.

Hei! Haluaisin kysyä pysäköinnistä vieraspaikoilla. Poikaystäväni asuu kerrostalossa jonka pihalla on kaksi vieraspaikkaa. Kummassakaan paikassa ei ole liikennemerkillä astettu pysäköinnille minkäänlaista aikarajoitusta. Käyn poikakaverini luona noin kaksi kertaa viikossa ja olen yleensä yön yli. Tänä aikana jätän autoni vieraspaikalle. Yleensä autoni siis on parkkipaikalla useamman tunnin, joskus harvoin jopa kokonaisen vuorokauden. Muita pysäköintimahdollisuuksia alueella on aika huonosti, varsinkin arkipäivisin.

Olen pysäköinyt tällä tavalla yli puolivuotta, mutta nyt autooni oli laitettu lappu, jossa sanottiin, että vieraspaikat ovat talon vieraille, lyhytaikaiseen pysäköintiin. Lisäksi ilmoitettiin, että jos vielä parkkeeraan autoni paikalle, paikalle kutsutaan alueen pysäköinninvalvoja. Tulkitsin asian siis niin, että sakkoja olisi tässä tapauksessa tiedossa.
Soitin asiasta taloyhtiön isännöitsijälle ja selitin, että olen oikeasti talon vieras ja käytän parkkipaikkaa vain vierailujeni aikana, ja kysyin, että mikä on homman nimi? Vastaus oli kuitenkin suhteellisen tyly ja sain tietää, että vieraspaikkaa ei saa käyttää yön yli ja muutenkin vain 4-6 h. Ja jos vielä rikon sääntöjä niin paikalle kutsutaan hinaaja ja joudun lunastamaan autoni jostain.

Eli kysyisin siis, että onko taloyhtiöllä oikeus kieltää pysäköintini kokonaan ja voivatko he oikeasti hommata minulle sakkoja jos vielä pysäköin vieraspaikalle? Toinen kysymys on, että mistä minun kuuluisi tietää, että tällä kyseisellä paikalla sää pysäköidä 4-6h, jos sitä ei missään lue ja vielä sekin, että yön yli pysäköinti on kielletty. Ja mikä se sellainen pysäköintiaika on joka vaihtelee... Poikaystäväni perhe ei ole myöskään ollut asiasta tietoinen. Ja mitä ihmettä se hinaajajuttu oli tarkoittavinaan? Onko sellainen oikeasti laillista jos missään liikennemerkissä ei lue paikalle aikarajoitusta? Mitä siis tehdä, uskallanko yhä autoni viedä paikalle vai yritänkö etsiä muita pysäköintipaikkoja?

Vastaus

Vastaus kysymykseesi edellyttää lakitietoa, jota meillä ei ole. iGS-toimituksella ei ole lainopillista pätevyyttä. Tarkempia tietoja kannattaa kysyä lakiasiantuntijalta.

"järjestyssäännöissä lähes poikkeuksetta lukee että vieraspaikat on tarkoitettu vieraiden lyhytaikaiseen pysäköintiin jos taloyhtiössä on vieraspaikat,taloyhtiön suostumuksella myös talon asukas voi saada luvan pysäköidä auton vieraspaikalle jos taloyhtiön omat parkkipaikat ovat täynnä ja taloyhtiön asukas haluaa oman parkkiruudun."

Lähde:
http://www.laki24.fi/keskustelu.php?id=33221

"Vieraspaikat on varattu asukkaiden vieraille tilapäiseen pysäköintiin, ei asukkaiden omien autojen jatkuvaan pysäköintiin."

Lähde: http://www.sato.fi/cps/sato/hs.xsl/-/html/292.htm

http://www.hs.fi/asuminen/artikkeli/Poikayst%C3%A4v%C3%A4n+auto+aina+vie...
http://www.hoas.fi/www/hoaswww.nsf/sp2?open&cid=autopaikat

Kommentit (0)

Vastauksesi