Hallussani on 9-osainen suomenkielinen kirjasarja Kaunis Maailma.Sarja on...

Hallussani on 9-osainen suomenkielinen kirjasarja Kaunis Maailma.Sarja on...

Hallussani on 9-osainen suomenkielinen kirjasarja Kaunis Maailma.Sarja on painettu Italiassa kustantajana suomalainen Werner Söderström Osakeyhtiö. Muutamissa on ilmoitettu painopaikaksi vuosina 1968 tai 1969 Italia Milano ja yhdessä painopaikka on Rotocalco Caprotti Torino Italia 1969. Nyt olen saanut kuulla että tulipalo olisi tuhonnut kirjapainon ja että teossarjaa ei saa enää mistään. Nyt tiedustelenkin pitääkö tämä yllämainittu tieto paikkansa ja onko tällä kirjasarjalla tästä syystä normaalia suurempi arvo ja mikä sen rahallinen arvo nyt olisi?

Vastaus

"Vanhan kirjallisuuden hintaoppaan" mukaan kyseisen kirjasarjan arvo olisi n. 30 euroa. Sarja ilmestyi kokonaisuudessaan vuosien 1966 ja 1969 välillä, ja siitä ei tämän jälkeen ole otettu uutta painosta. Sarjaa on kuitenkin aikanaan myyty todella paljon, joten sitä on suhteellisen helppo löytää käytettynä.

Kirjapainon tulipalosta emme löytäneet mitään mainintaa. Ainakaan sillä ei näyttäisi olevan merkitystä kirjasarjan nykyiselle arvolle. Vanhojen kirjojen hinnat ovat aina suuntaa-antavia ja suhteellisia. Viime kädessä hinta perustuu aina siihen, mitä ostaja on valmis kirjasta maksamaan.

Lähde:

"Vanhan kirjallisuuden hintaopas V" (Suomen antikvaariset kirjakauppiaat ry, 2004)

Kommentit (0)

Vastauksesi