Haittaako se, jos 1 lk:n postimerkin kanssa ei laita sitä sinistä...

Haittaako se, jos 1 lk:n postimerkin kanssa ei laita sitä sinistä...

Haittaako se, jos 1 lk:n postimerkin kanssa ei laita sitä sinistä Priority-merkkiä? Laitoin kirjeen tänään postiin ja siinä oli 1 lk:n postimerkki, mutta ei sitä sinistä. Haittaako tuo?? Se on erittäin tärkeä kirje, jonka on PAKKO menä perille!!

Vastaus

1. luokan kirjeeseen tulee merkitä postimaksujen lisäksi merkintä "1. lk" tai "priority" tai tulee liimata priority-tarra. Pelkkä 1. luokan postimerkki ei riitä, koska samaa merkkiä voidaan käyttää myös osana 2. luokan kirjeen postimaksua.

Ilman 1. lk -merkintää lähetetyt kirjeet eivät välttämättä erotu 2. luokan kirjeiden tavaravirrasta, ja näin ollen kirjeen toimitus voi myöhästyä.

1. luokan kirjeen toimitusaika on lähetyspäivä + 1-2 arkityöpäivää, 2. luokan kirjeen 2-3 arkityöpäivää.

Todennäköisesti kirjeesi on nyt perillä!

Kommentit (1)
Joskus kannattaa jättää tietoisesti tuo priority-tarra liimamatta. Tällöin kirje kulk... Joskus kannattaa jättää tietoisesti tuo priority-tarra liimamatta. Tällöin kirje kulkee 2-luokan nopeudella, eli hitaammin, mutta saa painaa enemmän. 1. luokan postimerkillä ei ole muuta tekemistä kirjeen luokan kanssa, kuin että sen arvo on sama kuin 1. luokan kirjeen postimaksu. Merkki kelpaa kuitenkin samanhintaiseksi maksuksi tai osamaksuksi 2. luokan kirjeelle.
17.4.2015 12:06 Martti Syyskorpi 5777

Vastauksesi