Guy 27- purjeveneen valmistuspaikka?

Guy 27- purjeveneen valmistuspaikka?

Missä Guy-Christer Lönngrenin suunnittelemaa Guy 27- mallin purjevenettä on valmistettu? Venevalmistamo(i)ssa oikein, vai jollain "kotikutoisilla" verstailla?

Vastaus
30.08.202015:12
32735
8

Wikin mukaan Guy-Christer Lönngrenin (s. 1943) veneiden valmistus on sijainnut Kaarinassa, paikallisen mattotehtaan tiloissa, missä lujitemuotivalmistaja Matti Leimun yritys Muotti-Matti Oy teki useita vuosia yhteistyötä Guy Designin kanssa. Purjeveneitä tehtiin useita malleja, joista Guyline 95 on ollut suurin sarja.

En löytänyt lähteitä, jotka kertoisivat, missä juuri Guy-27 valmistettiin, kun Matti Leimun mainitaan vuokranneen Kaarinan tilat vasta 1982, ja tuotannon alkupään veneet on valmistettu sitä aikaisemmin. Matti Leimun mainitaan kuitenkin tehneen veneitä mm. Joensuussa ja Paraisten Kirjalassa, ja hän osti Kaarinan teollisuuskiinteistön itselleen kokonaan 2001. Artekno Kangasalalla valmisti myös osan Lönngrenin veneistä, mutta ilmeisesti vain Guyline 95:a.

Guy Lönngren sai veneestään One-40 Pro Finnish Design-muotoilupalkinnon 2001. Hän on laatinut mm. ehdotuksen Helsingin Verkkosaareen rakennettavista kelluvista asunnoista. Venesuunnittelijana hänen mainitaan olleen "aikaansa edellä".

Ruotsin Torshällassa toimii veneilijäyhteisö, joka on edelleen kiinnostunut Guy Lönngrenin suunnittelemista veneistä.

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi