Grace vs. Isabella

Grace vs. Isabella

Miksi m/s Gracen hyttihinnat ovat paljon korkeammat kuin sen edeltäjän, m/s Isabellan? Mikä on ollut m/s Gracen hyttien täyttö-% verrattuna Isabellaan?

Vastaus

Viking Line myi Isabellan Tallinkille vuonna 2013 ja nykyään sen nimi on M/S Isabelle. M/S Viking Grace rakennettiin Turun telakalla. Se on maailman ensimmäinen suuri matkustajalaiva, jonka polttoaineena käytetään nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä. Vesillelasku tapahtui elokuussa 2012. Kallis investointi ja moderni laiva voisivat olla perusteena hintavampiin hytteihin. Isabellahan oli rakennettu jo vuonna 1989.

Iltapäivälehtien kirjoittamissa jutuissa oli Viking Linen toimitusjohtajan tulkittu sanoneen ettei laivalle kannata tulla vähillä rahoilla. Yhtiön myöhemmin julkaisemassa tiedotteessa pyrittiin korjaamaan tämä käsitys: "Viking Grace on kaikille tarkoitettu tuote. Viking Line ei ole missään tapauksessa ilmoittanut, että laiva olisi ylellisyystuote, johon vain harvoilla on varaa". Ainakin alkuun yleisön kiinnostus päästä risteilylle uudella aluksella oli suuri. Tammikuussa 2013 kun liikennöinti alkoi oli matkoja varattu jo 300 000. Viking Linen mukaan käyttöaste oli korkea ensimmäisen vuoden aikana. Sittemmin käyttöaste on odotetusti laskenut. Vertailulukuja Isabellaan ei verkosta löydy.

Kommentit (0)

Vastauksesi