Google Mapsin erikoisuudet?

Google Mapsin erikoisuudet?

Miksi Google Mapsissa on joissain maantiekuvissa sutattu tienviitat? Luulisin sen olevan juuri sitä palvelua,joka auttaisi suunnistamaan.Samoin joskus ihmisten kasvot on näkyvillä ja jossain kuvissa sitten sensuroituna..

Vastaus

Google Street View -katunäkymäpalvelussa sumennetaan yksityisyyden suojan säilyttämiseksi lähtökohtaisesti ihmisten kasvot ja autojen rekisterikilvet. Käyttäjät voivat lisäksi ilmoittaa kuvista, joissa he itse, heidän perheensä, autonsa tai kotinsa näkyy ja pyytää tällaisten kohteiden lisäsumentamista. Palvelua käyttäessään tosiaan huomaa, että silloin tällöin myös tienviittojen tekstejä on häivytetty.

Googlen palvelimilla kuvia käsittelevä sumennusominaisuuden sisältävä ohjelmisto etsii tietyn tyyppisiä ominaisuuksia kuvista. Sumentaminen tehdään koneellisesti tiettyihin algoritmeihin perustuen. Joukkoliikennefoorumilla arvellaan, että kun algoritmi on automaattinen ja tietokone pyrkii tunnistamaan kuvasta rekisterikilpiä muistuttavia asioita, ei erottelu aina onnistu täydellisesti. Tällöin sumennetaan vahingossa myös esim. tienviittoja.

Kommentit (0)

Vastauksesi