Golgatan sijainti?

Golgatan sijainti?

Missä kohden Jerusalemin kaupunkia löytyy Golgata? Sanotaan,ettei alkuperäinen paikka ole tiedossa,mutta missäpä on tuo monissa kuvissakin kuvattu paikka? Vaikkapa jonkinlaista Google Mapsiin linkkiä..

Vastaus

Golgata-vuoren sijainnista ei ole täyttä varmuutta, mutta mitä kuuluisaa kuvaa mahdat tarkoittaa?

Uuden Testamentin mukaan riistiinnaulitsemisen paikka, Golgata, on lähellä kaupunkia (Joh 19:20) ja kaupungin muurien ulkopuolella (Hepr. 13:12). Matteuksen 27:39   ja Markuksen 15:29 evankeliumit mainitsevat ohikulkijat eli paikka olisi todennäköisesti ohikulkijoiden tavoitettavissa.

Jerusalemissa tunnetaan useita paikkoja Jeesuksen ristiinnaulitsemispaikkoina. Kaksi näistä on tunnetuinta. Vanhan kaupungin luoteispuolella on pieni kallio, jonka rinteessä olevat kuopat muistuttavat monien mielestä pääkallon silmäkuoppia. Sen lähellä on muinainen hautapaikka, joka tunnetaan Puutarhahaudan nimellä.

Toinen hyvin tunnettu paikka sijaitsee Pyhän Haudan kirkon suojissa. Se on vanhin olemassa oleva kirkkorakennus. Kuningatar Helena, keisari Konstantinuksen äiti, rakennutti sen 4:llä vuosisadalla jKr. Ennen tätä paikalla sijaitsi Venus-jumalattarelle pyhitetty temppeli, joka puolestaan oli rakennettu 2:lla vuosisadalla eKr. pystytetyn hashmonealaisen juutalaismonumentin paikalle.

Google Maps sijoittaa Golgatan Puutarhahaudan paikalle.

 

 

 

 

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi