Fb:ssa kiertävät varoitukset yksityisyydensuojan muutoksista.

Fb:ssa kiertävät varoitukset yksityisyydensuojan muutoksista.

Heippa!

Taas on fb:ssa alkanut kiertää sekä suomen- että englanninkielisillä kavereillani varoitus yksityisyydensuojan muutoksista, ja viestissä pyydetään tekemään tietyt toimenpiteet. Onko tämmöiset ilmoitukset ihan oikeaa asiaa vai hätävarjelun liioittelua? Eli olisiko minun syytä toimia kaverini pyynnön mukaan ja poistaa täppä sieltä sun täältä ohjeen mukaan, jotta hänen tykkäämisensä etc. eivät näkyisi eteenpäin, eli onko toimenpide oikeasti perusteltu? Jos en niin tee, näkyvätkö viestissä mainitut asiat eteenpäin? Ohessa ko. viesti.

• "FB on muuttanut yksityisasetuksia jälleen kerran! Uuden "Graph app" vuoksi kuka tahansa facebookissa (sisältäen muut maat) voi nähdä kuvasi, tykkäämisesi ja kommenttisi.
Tulen postaamaan tätä kahden viikon ajan ja pyydän, kun olet tehnyt tämän, kommentoi TEHTY. Minun täytyy poistaa teidät, jotka päästävät tietoni julkisiksi.... Haluan pysyä yksityisesti yhteydessä sinuun.
Postaan kuvia perheestäni, joita en halua tuntemattomien näkevän. Tämä tapahtuu, kun ystävämme klikkaavat "tykkää" tai "kommentoi"... heidän ystävänsä näkevät postauksemme automaattisesti. Valitettavasti emme voi muutta tätä asetusta itse, koska Facebook on määritellyt sen siten. Aseta hiiri nimeni päälle (ÄLÄ KLIKKAA), ilmestyy ikkuna, jossa liikuta hiirtä "KAVERIT" päälle (myös ilman klikkausta), sitten "Asetukset", klikkaa tästä ja lista ilmestyy. POISTA merkki "ELÄMÄN TAPAHTUMAT" ja KOMMENTIT & TYKKÄYKSET".
Tekemällä tämän minun tekemiseni ystävieni ja perheeni keskuudessa ei enää tule julkiseksi. Nyt kopioi ja liitä tämä seinällesi. Kun näen tämän postattuna sivullesi, minä teen saman."

Kiitos! :)

 

 

Vastaus

Hei,

yleensä tällaiset Facebookissa kiertävät viestit ovat huuhaata. Isoista yksityisyyssuojamuutoksista Facebook itse tiedottaa ja muutos tulee ilmi myös muissa eri medioissa. Facebookin kiertoviesteihin on siis suhtauduttava varauksella ja tarkistettava muista lähteistä pitääkö kiertoviestin sanoma paikkaansa.

Tässä kysymyksessä mainittu asetus ei ymmärtääkseni vaikuta millään tavalla kenenkään käyttäjän yksityisyyteen, vaan muokkaa uutissivusi asetuksia. Tämä asetus poistaa uutisvirrastasi kyseisen kaverisi "elämän tapahtumat" ja "kommentit ja tykkäykset" niin että et näe niitä uutisissasi.

Kommentit (0)

Vastauksesi