fb-kommenttiarvonnat?

fb-kommenttiarvonnat?

Jos ja kun fb:ssa esimerkiksi arvotaan jotain kommentoijien kesken, niin miten se arvonta käytännössä toteutetaan? Tulostetaanko vaikka kaikki kommentit ja leikellään samankokoisiksi arpalipuiksi, joista joku sokkona sitten nostaa voittajat.

Vastaus

Arvonnan voi helposti itsekin toteuttaa ns. random generator -verkkosivuilla. Netissä on ilmaiseksi tarjolla erilaisia palveluita, joihin voi syöttää esimerkiksi listoja (kuten facebook-kommentoijien nimet riveittäin), joista generaattori valitsee satunnaisen tuloksen. Toki arvonnan voi toteuttaa mainitsemallasikin tavalla, mutta satunnaisgeneraattori on hieman vaivattomampi tapa.

Kommentit (1)
Arpojat eivät taida suurta vaivaa nähdä arvonnan oikeudenmukaisuuden eteen, voivat vain... Arpojat eivät taida suurta vaivaa nähdä arvonnan oikeudenmukaisuuden eteen, voivat vain vaikkapa kelata kommentteja muutaman sivun taaksepäin ja napata sieltä jonkun nimen. Esim talvella erään arvonnan voitti annetun loppupäivämäärän jälkeen (siis myöhässä) kirjoitettu kommentti. Aivan varmaa on että kukaan ei jaksa nimiä leikellä. Tuommoista satunnaisarpojaa ehkä voisivat käyttää, jos sinne saisi nimet tosi helposti, mutta jos pitää vaivaa nähdä (miten ne kommentit saa nimilistaksi?), niin eivät varmasti viitsi.
22.5.2015 15:15 Köpi K 77373

Vastauksesi