Fazerin kääreissä esiintyvä kruunulogo?

Fazerin kääreissä esiintyvä kruunulogo?

Hei! Työkaveri toi työpaikan kahvipöytään Fazerin namuja. Jäin miettimään sitä kruunulogoa, joka on ainakin Vihreiden Kuulien rasiassa, sekä Fazerin Parhain -pussin kyljessä, että mikä se on, ja mikä on sen historia? Yritin googlettaa vaikka millä hakusanoilla, ei osumaa. Muistelen joskus lukeneeni, että se liittyisi Tanskan kuninkaaseen, mutta voin muistella omiani. Mikähän tässä on totuus, ja miksi kruunu on Fazerin tuotteissa? Kiinnostaisi tietää :)

Vastaus

Logon tausta on mielenkiintoinen. Täsmälleen samanlainen kruunu esiintyy ensimmäisen kerran Fazerin tuotteissa vuonna 1902. Fazer lähetti tuolloin laatikollisen hedelmämarmeladeja kuningas Edvard VII:n kruunajaisiin Englantiin. Marmeladit olivat puisessa laatikossa, jotka koristi kuva Englannin kuninkaan kruunusta, jossa on kärpännahkareunus. Marmeladivalikoimaa kutsuttiin nimellä Kruunajaismarmeladi, ja siitä tuli Fazerin ensimmäisiä vientituotteita. Vuonna 1947 Fazer lähetti Kruunajaismarmeladeja häälahjaksi prinsessa Elisabetille. Seuraavana vuonna 1948 Kruunajaismarmeladin nimi muuttui Finlandiaksi, millä nimellä se tunnetaan myös nykyään. Kruunulogo on edelleen käytössä Finlandia-rasiassa.

Täsmälleen sama kruunajaiskruunun kuva koristaa myös Vihreiden kuulien rasiaa. Kruunusta on tehty muunnelmia myös muihin tuotteisiin, kuten mainitsemasi Fazerin Parhain -pussiin.

Lähteet:
Donner, Jörn: "Fazer 100" (Karl Fazer, 1991)
https://www.mtvuutiset.fi/makuja/artikkeli/muistatko-viela-talta-fazerin-finlandia-marmeladit-nayttivat-ennen-nimikin-vaihtui/6664892#gs.uafr2s
https://fi.wikipedia.org/wiki/Vihre%C3%A4t_kuulat

Kommentit (0)

Vastauksesi