facebook

facebook

jos kirjaudun facebookiin ja selailen henkilöiden facebook sivuja ilman että pyydän kaveriksi tai että olen koskaan pyytänytkään niin näkeekö kyseinen henkilö että olen käynyt hänen sivuillaan

Vastaus

Kysymys on askarruttanut monia muitakin palvelun käyttäjiä. Vastaus on ei - huolimatta lukemattomista uskottavan oloisista how to -videoista ja jopa tarkoitukseen kehitetyistä applikaatioista. Facebook ei anna käyttäjilleen mahdollisuutta kävijätietojen tarkasteluun, vaikka kyseiset tiedot palvelulla todennäköisesti on.

Käyttäjät eivät halua hyväksyä tilannetta, minkä vuoksi huhut mahdollisuudesta tarkastella kävijätietoja jatkavat elämäänsä. Vastauksen lähteenä käyttämääni artikkelia on kommentoitu kymmeniä kertoja. Kommenteissa esiintyy enemmän tai vähemmän uskottavia keinoja tunnistaa oman sivun "stalkkerit" eli ne, jotka ovat tarkastelleet profiiliasi (eniten). Yleinen käsitys esimerkiksi on, että "saatat tuntea" listauksen tietyillä sijoilla esiintyvät henkilöt olisivat sellaisia. Kannattaa tutustua kommentteihin, mikäli englannin kieli luontuu.

Kaiken kaikkiaan kävijätietojen selvittämisen yrittäminen voi olla jopa haitallista. Kävijätietoja janoaville käyttäjille on luotu pääasiassa kahdenlaisia ohjelmia. Toiset ovat täysiä huijausohjelmia, jotka kykenevät pahimmillaan saastuttamaan oman ja kaverien käyttäjätilit. Toiset ovat puolestaan ohjelmia, jotka antavat kävijätietoja ainoastaan sellaisista käyttäjistä, joilla on asennettuna sama sovellus. Jälkimmäisessä tapauksessa kävijätiedon antaja on siis tietoinen toimintansa näkymisestä toisella osapuolella.

 

 

 

Kommentit (0)

Vastauksesi