Eurojackpot päävoiton jako mielivaltaisesti ilman veroseuraamuksia

Eurojackpot päävoiton jako mielivaltaisesti ilman veroseuraamuksia

Miten voin jakaa Eurojackpot -päävoiton mielivaltaisesti haluamilleni henkilöille eri suuruisina rahamäärinä ja prosenttiosuuksina ilman veroseuraamuksia? Ehtona on että laitan useamman rivin Eurojackpottia netin kautta omalta tililtäni ja jaan voiton vain jos voitan yksin tuon 90 000 000 € + muilta riveiltä tulevat lisävoitot, jotka ovat myös 1 000 000€- 7 000 000€ lisää kokonaispottiin. Pitääkö minun tehdä porukkasopimus tai lahjoitus kuponkiosuuksista? Pitääkö tämä tehdä, ennen tai jälkeen arvonnan ja tarviiko muiden henkilöiden lupaa erikseen kysyä ja allekirjoituksia kerätä papereihin ennen tai jälkeen arvonnan? Olen omasta puolestani sopinut asiasta esim. telepaattisesti ja asianosaiset varmaankin tämän tarvittaessa hymyssäsuin vahvistavat.

2 vastausta

Perintö- ja lahjaverolain 19 § mukaan lahjaveroa on maksettava kun verotettavan lahjan arvo on vähintään 4 000 euroa

Lain 20 § mukaan velvollisuus suorittaa lahjaveroa alkaa, kun lahjansaaja on saanut lahjan haltuunsa.

http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1940/19400378#L3P19a

Vero.fi / lahjaveron määrä ja ns. kolmen vuoden sääntö
https://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Lahja/Lahjaveron_maara(37275)

 

Voit ylipäätään lahjoittaa rahaa haluamillesi henkilöille. Sinänsä tässä ei ole mielestäni mitään merkitystä arvonnan porukkasopimuksella.

Kommentit (0)
07.10.201613:34
82301
75

Porukkasopimus ja alle 4000e lahjat ovat ainoa keino välttyä veroilta. Laillisesti porukkasopimus täytyy tehdä ennen arvontaa, mutta jälkikäteen tehtyjä (takautuvasti päivättyjä) on vaikea todistaa väärennöksiksi, ellei jollakulla jäsenistä ala omatunto kolkuttaa ja käräyttää itsensä ja porukan.

Porukkasopimukseen tarvitaan allekirjoitukset. Valelakimiehenä sanoisin, että siihen voidaan kirjata ehto, että se on voimassa vain päävoiton sattuessa.

Telepaattinen porukkasopimus ei verottajalle kelpaa, paperinen täytyy olla.

Kommentit (0)

Vastauksesi