Etsin tietoa siitä, montako nidettä Helsingin kaupunginkirjaston kokoelmissa on...

Etsin tietoa siitä, montako nidettä Helsingin kaupunginkirjaston kokoelmissa on...

Etsin tietoa siitä, montako nidettä Helsingin kaupunginkirjaston kokoelmissa on 1) suomalaista kaunokirjallisuutta 2) käännettyä kaunokirjallisuutta. Olisin kiinnostunut myös tietämään, montako nidettä kumpaakin hankittiin esim. viime vuonna. (siis ei kappalemääriä vaan nimikkeitä). Summittaiset luvut riittävät. Yritin keksiä, miten Helmet-haulla saisi tähän vastauksen, mutten löytänyt. Ehkä näitä lukuja ei ole mitenkään helposti saatavilla, pyydän anteeksi jos vaivaan.
Olisin halunnut tiedon esitykseen, jossa käsittelen käännetyn ja kotimaisen kaunokirjallisuuden suhteita ylipäätään (esitys on 11.5.). Julkaisu- ja kustannustilastoja minulla onkin, mutta en ole aiemmin selvitellyt kirjastojen nidemääriä, joten en äkkiseltään keksinyt oikeaa hakutapaa.
Ystävällisin terveisin, Outi Paloposki, professori, Turun yliopisto (englannin kieli, kääntäminen ja tulkkaus)

Vastaus

2.5.2012 suomalaista kaunokirjallisuutta on 316.163 nidettä, 42.793 nimekettä. Suomeksi käännettyä kaunokirjallisuutta on 429.761 nidettä, 31.423 nimekettä.
Varaus: vanhimmassa kirjallisuudessa ei ole merkintää käännöksestä, vaan ne tilastoituvat suomenkielisinä.
Vuonna 2011 suomalaista kaunokirjallisuutta hankittiin 37.905 nidettä, 2971 nimikettä ja suomeksi käännettyä kaunokirjallisuutta 52.606 nidettä, 4295 nimekettä.
HelMet-asiakaspäätteeltä näitä tietoja ei voine saada, mutta kirjaston Hankinta- ja luettelointiosasto selvitti ne atk-tiedonhaulla.

Kommentit (0)

Vastauksesi