Erkki Tanttu on kuvittanut sananparsia ja kirjoja on vaikka kuinka monta.

Erkki Tanttu on kuvittanut sananparsia ja kirjoja on vaikka kuinka monta.

Erkki Tanttu on kuvittanut sananparsia ja kirjoja on vaikka kuinka monta. joskus kauan sitten olen nähnyt kuvan ja lukenut sen repliikin jotka ovat olleet minulle erittäin tärkeitä.

teksti menee jotenkin näin ( murreilmaisuta ei ole enää varma ): Vie hittaasti minulla on surua. Ja tämä on tekstina kuvassa jossa on maaseudun perinteinen tanssilava ovesta oikealle olevalla penkillä istuu mustapukuinen huivipäinen tyttö jota tulee poika pokkaamaan tanssiin. Tyttö siis vastaa: vie hittaasti minulla on surua. Tämän on mielessäni usein show must go on. Kuvittelen että tytön isä tai äiti on kuollut mutta muuten elämä jatkuu. Toivoisin löytäväni sen kirjan missä kuva on. Teen siitä itselleni huoneentaulun ikiajoiksi. Olen monta vuotta kertonut tätä "näkyäni" työpaikan kollegoille jne ja sen viisaus on auttanut monessa asiassa.

PS olen koettanut saada vastausta monta monta vuotta esim. HS:n Kirstin ja Torstinkin kautta mutta vastausta ei ole tullut...

2 vastausta

Erkki Tantun poika Markku Tanttu on iGS-toimituksen tuttu Suomenlinnan kirjaston tiskiltä. Soitimme hänelle. Markku Tanttu on itsekin kuvittaja ja toimittanut lukuisia Erkki Tantun töiden kokoelmia. Markku arveli tuntevansa isänsä tuotannon läpikotaisin ja hänestä tuo kuva ei kuulostanut Erkki Tantun tuotannolta. Uskoi muistavansa tuon sananlaskun, jos se olisi arvelusi mukaan Erkki Tantun piirtämä. Erkki Tantun kuvat olivat viivapiirroksia eli kuvien hahmot olivat ääriviivoilla hahmotellut. Mustapukuinen hahmo olisi todellinen poikkeus kuvien joukossa. Markku Tanttu arveli, että kyseessä saattaisi olla modernimpi kuva ja kenties kuva, joka on julkaistu muualla kuin kirjassa. Eräs kuvittajaehdokas voisi olla Hannu Lukkarinen, joka on kuvittanut Rapatessa roiskuu -nykysuomen sananparsikirjan (toim. Matti Kuusi). Kyseisestä kirjasta selaamalla ei tuota kuvaa kuitenkaan löytynyt. Toivottavasti tuohon kuvaan jossain vielä törmäät. Ja sopiviin kehyksiin...

Kommentit (0)
26.10.201408:57
47
47

Kuuluisalla ruotsalaiskirjailijalla ja -kuvittajalla Albert Engströmillä (1869-1940) on piirros, missä suruhuntuun verhottu nainen sanoo miehelle: "Suutele hitaasti, minulla on surua" (ruotsiksi, siis). Se sisältyy muistaakseni kokoelmaan "Hjärterdam och Svartepetter" (1932). Sutkaus on laajalle levinnyt, joten en epäile etteikö joku suomalainenkin piirtäjä olisi saanut siitä inspiraatiota.

Kommentit (0)

Vastauksesi