Eräs "kaverini" on minulle velkaa, eikä useista pyynnöistäni huolimatta suostu...

Eräs "kaverini" on minulle velkaa, eikä useista pyynnöistäni huolimatta suostu...

Eräs "kaverini" on minulle velkaa, eikä useista pyynnöistäni huolimatta suostu maksamaan lainaansa takaisin. Velka on tullut työstä jonka häneltä olen ostanut, ja jota hän ei koskaan tehnyt. Olen ensimmäisen kerran pyytänyt rahoja takaisin viime kesäkuussa, ja sen jälkeen todella monta kertaa. Hän ei vastaa yhteydenottoihini tai jos vastaa, lupaa maksaa rahat heti kun saa summan kasaan, mutta mitään ei koskaan kuulu enkä rahoja ole tähän päivään mennessä nähnyt. Mitä ihmettä voisin tehdä tai mikähän olisi taho jonne asiaa voisi lähteä viemään eteenpäin?

Vastaus

Muistutan aluksi, että varsinaisia oikeudellisia neuvoja emme kykene antamaan, meillä ei ole sellaiseen asiantuntemusta. Tässä kuitenkin pari ideaa.

Ensinnä mieleen tulee asian vieminen ns. riita-asiana käräjäoikeuteen. Pelkästään oikeuskäsittelyn uhka voi panna vipinää velan maksuun. Jos käräjäoikeus ratkaisee asian sinun eduksesi, velka voidaan tarvittaessa viedä ulosottoon.

Jos epäilet asiassa rikosta, voit tehdä tutkintapyynnön poliisille. Tällöin poliisi arvioi onko asiassa syytä epäillä rikoksen tapahtuneen, ja tarvittaessa kirjaa asian rikosilmoituksena.

Myös suullinen sopimus on sitova, mutta ilman kirjallista laskua et käsittääkseni voi tehdä asiasta toimeksiantoa perintätoimistolle. Voithan kuitenkin kysyä myös jostakin perintätosta miten sinun kannattaisi toimia.

Riita-asioista ja niiden käsittelystä
http://www.oikeus.fi/5829.htm

Oikeudellisesta perinnästä
http://www.kuluttajaliitto.fi/index.phtml?s=674

Kommentit (0)

Vastauksesi