englannin oppikirja lukioenglannin jatkoksi

englannin oppikirja lukioenglannin jatkoksi

Olen suorittanut lukion englannin hyvin arvosanoin. Haluaisin opiskella lisää englantia omin päin. Mistä löytäisin oppikirjan, josta oppisin lisää sanastoa ja kielioppia? En siis ole kiinnostunut akateemisesta opiskelusta, kielitieteestä, kirjallisuustieteestä ynnä muusta. Käsittääkseni lukion pitkä englanti vastaa kielten taitotasojen eurooppalaisen viitekehyksen mukaista tasoa B2 (ainakin suunnilleen). Miten voisin itsenäisesti opetella kielitaitoni tasolle C1 tai C2?

3 vastausta

Helmet-kirjastoista löytyy useita englannin kielen oppikirjoja, jotka vastaavat tasoa C1. Alla löytyy listaus niistä.

Kommentit (0)
21.11.201713:28
20088
52

Suosittelen lukemaan englanninkielistä kirjallisuutta ja aikakauslehtiä, Internetin lisäksi. Suosittelen myös katsomaan ja kuuntelemaan videoita (ja TV-ohjelmia ilman tekstitystä). Lukion jälkeen oppikirjoista ei ole enää kovin paljoa apua, vaan paljon enemmän opit elävää kieltä seuraamalla. Kuuntelu voi aluksi tuntua turhauttavalta mutta aika pian sitä alkaa huomata etä eihän se niin vaikeaa olekaan, vaan sanastoa oppii lennosta ihan huomaamatta. Voit myös hakeutua erilaisille keskustelupalstoille netissä. Itse en ole törmännyt koskaan siihen että kielitaidolle nyrpisteltäisiin. Erilaisiin kirjoittajiin suhtaudutaan hyvin reilusti, ainakin jos valitsee foorumin jolla keskustelijoita yhdistää jokin intohimo.

Kommentit (0)
21.11.201716:24
18174
20

Joidenkin aikuis- tai kansalaisopistojen kautta voi suorittaa etänä C1-tasoon tähtääviä "kirjekursseja", riippumatta asuinpaikasta. Niillä käytettäviä oppikirjoja ei välttämättä ole Helmet-kirjastoissa, mutta opisto tai opettaja neuvoo hankinnasta.

Kommentit (0)

Vastauksesi