En ymmärrä tekniikasta mitään, joten kysyn. Miten saan liitettyä Playstaton 3...

En ymmärrä tekniikasta mitään, joten kysyn. Miten saan liitettyä Playstaton 3...

En ymmärrä tekniikasta mitään, joten kysyn. Miten saan liitettyä Playstaton 3 nettiin. Ohjeista ei ole muuta kuin haittaa. Siellä sanotaan että ethernet kaapeli riittää, jos talossa on LAN verkko? mistään talonohjeista ei löydy tästä tietoa, mikä LAN on ja minkänäköinen pistorasia sillä on. Talossa on kai jonkinlainen Welho laajakaista, onko se sama asia. Minulla on kannettava ja siinä mokkula. riittävätkö nämä, mitä muita laitteita tarvitsen ja mitä ne maksavat. Mikä on reititin ja pitääkö minun ostaa erikseen pleikkarille jokin nettiyhteys?

Vastaus

LAN-verkko (local area network) on suomeksi lähiverkko, ja näitä voi kotioloissa olla lukuisilla eri tavoilla rakennettuna. Playstationin kannalta tämä kuitenkin tarkoittaa vain sitä, että saatavilla täytyy olla laajakaistayhteys johon Playstation voidaan kytkeä. Mikäli talossa on käytössä tuo Welhon laajakaista, se kyllä riittää.

Playstationin voi yhdistää internetiin joko tuolla mainitsemallasi ethernet-kaapelilla (yleisin verkkokaapeli jota verkkoyhteyksiin käytetään) taikka langattomasti. Langatonta yhteyttä varten tarvitset WIFI-reitittimen joka lähettää ja vastaanottaa Playstationin signaalin.

Tarvitset siis seuraavia asioita:
- laajakaistayhteys internetiin (ei mokkula), esim. tuo Welhon kaapelimodeemi, taloyhtiön netti tai ADSL-modeemi
- reititin johon tuo internet-yhteys liitetään (eli modeemista ethernet-kaapeli reitittimeen). Tämä voi olla WIFI-reititin jos haluat PS3:n langattomasti nettiin
- langallisella yhteydellä tarvitaan vielä yksi ethernet-kaapeli reitittimestä PS3:een

Pleikkari ei tarvitse "omaa" nettiyhteyttä, riittää että saatavilla on joku laajakaistayhteys. Tätä samaa yhteyttä voi sitten käyttää vaikka usemmalla tietokoneella sekä Pleikkarilla. Juuri tässä reititin astuu kuvaan, reititin on pieni laatikko johon kytketään laajakaistayhteys (taloyhtiön verkossa suoraan seinästä, kaapeli- tai adsl-modeemilla modeemista kytketään kaapeli reitittimeen). Reitittimessä on useita portteja, joihin voidaan sitten kytkeä laitteita jotka tuota samaa laajakaistayhteyttä jakavat keskenään.

Reitittimiä tällaiseen kotikäyttöön saa noin 30-100 euron hintaan ja niitä on saatavilla atk-liikkeiden lisäksi monissa tavarataloissa kuten Anttila ja Prisma, sekä Clas Ohlson. Langaton reititin on hieman kalliimpi kuin perusmalli.

Mikäli päädyt langattomaan vaihtoehtoon, täytyy langaton verkkosi salata mikäli haluat etteivät muut henkilöt pääse käyttämään langatonta yhteyttäsi. Tämä tapahtuu tietokoneelta, joka on kytketty samaan reitittimeen, ja reitittimen mukana tulee yleensä ohjeet tähän koska tarkka käytäntö vaihtelee eri valmistajien laitteissa.

Kommentit (0)

Vastauksesi