En ymmärrä kalastamisesta yhtään mitään. En ole koskaan onkinut tms.

En ymmärrä kalastamisesta yhtään mitään. En ole koskaan onkinut tms.

En ymmärrä kalastamisesta yhtään mitään. En ole koskaan onkinut tms. enkä siten ole koskaan 30 vuoden aikana saanut merestä/järvestä yhtään kalaa. Eli miten kalaverkoilla saadaan kalaa, joutuvatko ne kalat jotenkin loukkuun tai sotkeutuvatko ne verkkoon, vai miten. Entä miten katiska toimii? Mikä ero on uistimella ja virvelillä? Mikä on vaakku? Mikä on iskukoukku? Nämä asiat tulivat esille viime mökkireissulla, kun oli pihalla kuin lumiukko juhannuksena avovaimoni sukulaisten harrastaessa siinä kalastamista. Jopa 8-vuotias kummipoikani on minuun verrattuna aivan eri sfäärissä tieto- ja taitotasolla mitattuna mitä tulee kalastamiseen ja varmasti tietää vastaukset yllä oleviin kysymyksiin, kun niistä kerran puhui... Mutta en miehenä kehtaa kysyä noita juttuja pikkupojalta. Nimittäin kun häneltä kysyi, mitä hän toivoo synttärilahjaksi, niin vastaus oli, että vaakku. En ole koskaan edes kuullut sellaisesta ja olen sentään asunut koko lapsuuteni maalla kahden kilometrin päässä meren rannasta ja olen hetero. :)

Vastaus

Kaikki nuo kysymäsi käsitteet ja paljon muutakin selviää selailemalla perässä olevia linkkejä. Mutta itse kalastamisen oppii vain käytännön kautta ja mikäli mahdollista kokeneempien jallittajien seurassa. Nuoret pojanklopit oppivat niksit nopeasti ja ovat usein nuoresta iästä huolimatta taitavia kalamiehiä, joten kannattanee heti alussa myöntää olevansa noviisi, ja kysyä rohkeasti neuvoa. Nykypäivänä ei ole lainkaan noloa jos ei ole koskaan kalastanut. Sen sijaan arveluttavaa on esittää kokenutta kalamiestä vaikka tietäisikin vaapun ja virvelin eron, muttei koskaan niihin koskenut.

Noiden linkkien lisäksi suosittelen katsomaan Hissu Hietalahden ja Tommi Korpelan kalastussessioita sarjasta Kenraali Pancho & pojat Pohjoiskalotilla. Ei sen kalastuksen aina niin vakavaa tarvitse olla.
http://haku.helmet.fi/iii/encore/search/C__Skenraali%20pancho__Orightres...

http://kalastus.com/artikkelit/kalastuksenabc

http://www.kalastajat.com/abc/

http://www.heittokalastus.info/

http://www.kalassa.net/

http://fi.wikipedia.org/wiki/Viehe#Uistimet

http://wikikko.info/wiki/Verkkokalastus

Kokeneet kalastajat kertovat vinkkejä Radio Suomen teemaillassa:
http://areena.yle.fi/?q=kalastusilta&media=audio

Lisäksi kirjastoista löytyy lukuisia kalastuksen alkeisiin opastavia kirjoja.

Kommentit (0)

Vastauksesi