en tiedä mitä ötököitä ne on mutta aina keskellä yötä ne tulevat ja aamulla on...

en tiedä mitä ötököitä ne on mutta aina keskellä yötä ne tulevat ja aamulla on...

en tiedä mitä ötököitä ne on mutta aina keskellä yötä ne tulevat ja aamulla on kutisevia näppylöitä ja nipistää siinä mihin ne pistää. kaulassa ja vähän kasvoissa ja niskassa siinä on ihossa pieni reikä ja reunat on koholla en ole nähnyt kun yhden ruskean hämähäkin jolla on risti selässä on aika vikkelä en saanut sitä kiinni.olen kyllä tutkinut ettei ole luteita. meillä on ollut jenkki-sänky jota olen puhdistanut SWISS CLEAN patjan puhdistaja suihkeella. mutta se ei ole auttanut ,olen tutkinut ettei ole luteita.JOS TIEDÄTTE MIKÄ ÖTÖKKÄ NIIN MILLÄ SE HÄVITETÄÄN.

2 vastausta

Vaikutta siltä, että kyseessä on jokin verta imevä syöpäläinen, esimerkiksi täi, lude tai kirppu. Hämähäkki se tuskin on, sillä ne eivät ime verta, eivätkä siten ehdoin tahdoin tule ihmistä puremaan.

Ensimmäisenä tulee kyllä mieleen lude. Ne lähtevät liikkeelle yöllä, suunnistavat ihmisen uloshengityksen avulla iholle ja voivat purra useita kertoja samalle alueelle. Purema ei satu, mutta kehon reaktiosta seuraa epämukava kutina.

Luteen puremien tunnistus:
http://www.rentokil.fi/yksityisasiakkaat-koti/ryomivat-hyonteiset/luteet...

Kyseessä voisi olla myös kirppu. Erityisesti kirput ovat ongelma kodeissa, joissa on, tai on aiemmin ollut kotieläimiä. Kirpunpuremaa merkitsee pieni tumma piste, jota ympäröi punertava alue. Näpyt ovat usein jonossa. Tyypillisesti vain osa perheenjäsenistä on herkistynyt puremille aiheuttaen heille voimakkaan kutinan. Yksi kirppu puree usein kaksi tai kolme kertaa samalla alueella etsiessään verta.

Kirpuista:
http://www.rentokil.fi/yksityisasiakkaat-koti/ryomivat-hyonteiset/kirppu...

Helsingin kaupungin ympäristökeskus neuvoo syöpäläisten poistamiseksi seuraavia toimenpiteitä:

Selvitä, mistä näitä hyönteisiä löytyy. Siivoa tilat huolellisesti, vaihda ja pese sänkyvaatteet +60 asteessa. Imuroi myös patja ja sänky. Hävitä pölypussi sen jälkeen. Aloita myrkyttäminen tuhohyönteissumutteilla. Tee käsittely ohjeen mukaan. Pidä muutaman päivän tauko ja seuraa tilannetta. Jos hyönteisiä edelleen esiintyy, toista käsittely. Mikäli kotikonstit eivät riitä, ota yhteyttä isännöitsijään ja tuhohyönteistorjuntaa tekeviin yrityksiin sekä tarvittaessa käänny esim. oman terveyskeskuksesi puoleen.

Tuhohyönteisten tunnistus ja torjunta:
http://www.tehopuhdistus.fi/attachments/File/otokkaesite1409net.pdf

Syöpäläiset ja muut verenimijät:
http://www.uku.fi/~holopain/stt/sttkok.htm#syopalaiset

Hämähäkit eivät ime verta:
http://yle.fi/alueet/turku/2011/09/hamahakit_eivat_ime_verta_2846096.html

Kommentit (0)
05.09.201523:33
133
127

Lämpösterilointi on tehokkain keino luteiden hävittämiseen.

Aiheeseen voi tutustua tuolla. www.bugterm.fi

Kommentit (0)

Vastauksesi