En ole perehtynyt lainkaan ns.virtuaaliviivakoodiin.Ajattelin perehtyä...

En ole perehtynyt lainkaan ns.virtuaaliviivakoodiin.Ajattelin perehtyä...

En ole perehtynyt lainkaan ns.virtuaaliviivakoodiin.Ajattelin perehtyä asiaan.Olen maksanut verkkopankissa normaaleja laskuja joissa on viitenumero,mutta onko noissa virtuaaliviivakoodin sisältävissä laskuissa sitä viitenumeroa lainkaan?Puhelinoperaattorit suosittelevat laskun tilaamista sähköpostiin mm.

Vastaus

Vastaaja maksoi juuri verkkopankissaan ensimmäisen virtuaaliviivakoodilla varustetun laskun. Sähköpostiini tulleen laskun avattuani kopioin virtuaaliviivakoodin eli viivakoodia vastaavan pitkän numerosarjan verkkopankin viivakoodikenttään. Virtuaaliviivakoodi sisältää maksun saajan tilinumeron, laskun summan ja oikean viitenumeron. Kaikkiaan oikein näppärä toimitus.

Verkosta löytyy useita samansisältöisiä ohjeistuksia virtuaaliviivakoodin käyttöön. Esimerkiksi tämä:

Pikaohje virtuaaliviivakoodin käyttöön:

1.Maalaa virtuaaliviivakoodi tuplaklikkaamalla hiiren vasemmalla näppäimellä virtuaaliviivakoodia tai pidä hiiren vasemmanpuoleista näppäintä alhaalla ja vedä kursori virtuaaliviivakoodin yli.

2.Kopioi virtuaaliviivakoodi painamalla näppäimistöstä Ctrl+C tai klikkaa hiiren oikeaa näppäintä ja valitse Edit > Copy.

3.Kirjaudu verkkopankkiisi ja valitse laskun maksutoiminto.

4.Valitse laskua maksettaessa "Viivakoodilla maksaminen" tai "Lue viivakoodi" tai vastaava toiminto ja vie kursori tyhjään viivakoodikenttään.

5.Liitä virtuaaliviivakoodi kenttään painamalla näppäimistöstä Ctrl+V tai klikkaa hiiren oikeaa näppäintä ja valitse Edit > Paste (paina tarvittaessa Enter), jolloin maksulomakkeen tiedot täyttyvät automaattisesti.

Kommentit (0)

Vastauksesi