En ole koskaan käynyt kampaajalla, joten kysyisinkin nyt miten toimia.

En ole koskaan käynyt kampaajalla, joten kysyisinkin nyt miten toimia.

Hei.

En ole koskaan käynyt kampaajalla, joten kysyisinkin nyt miten toimia. Soitanko sinne vain ja sanon, että haluan ajan? Entä miten sitten paikan päällä? Tulisiko minun tietää, millaiseksi haluaisin hiukseni leikata, mallin yms.? Voinko tietää ennakkoon paljonko tämä tulee maksamaan? Ja eikös pitkien hiusten leikkauttamien maksa enemmän, joten minun kanattaa siis ensin kotikonstein leikata lyhyemmiksi ja saavat sitten siellä muotoilla?

Vastaus

Kampaajalle varataan yleensä aika soittamalla tai sitten käymällä kampaamossa paikan päällä. Aikaa varatessa asiakkaalta yleensä tiedustellaan mitä hiuksille on tarkoitus tehdä, jotta tiedetään minkäpituinen aika varataan; hiusten värjäämiseen tai permanentin laittoon menee pidempi aika kuin vaikkapa hiusten latvojen tasaukseen.

Kun olet ajan varannut ja päässyt kampaajan tuoliin istumaan, voit halutessasi kertoa mitä toiveita sinulla on hiusten leikkauksen suhteen. Jos et ole oikein varma mitä haluat, voit kertoa sen ja antaa kampaajan ehdottaa ja suunnitella mallin.

Kampaamoissa on hinnastot esillä, joissakin ne löytyvät ikkunasta, joissakin liikkeen sisältä. Voit myös tiedustella hintoja aikaa varatessasi. Kampaamot hinnoittelevat palvelunsa usein pieninä osina eli leikkaus, pesu, föönaus jne. on hinnoiteltu erikseen. Voit säästää ainakin pesun hinnan, kun peset hiuksesi vaikkapa saman päivän aamuna tai edellisenä iltana. Pitkien hiusten leikkaaminen pääsääntöisesti on kalliimpaa, mutta sekin vähän riippuu siitä miten leikataan. Esimerkiksi pitkien hiusten latvojen tasaus tai lyhyempien ns. siistimisleikkaus entisen mallin mukaan yleensä maksaa vähemmän kuin uuden mallin leikkaaminen.

Lähde: Oma kokemus yli 30 vuoden kampaamokäynneistä :)

Kommentit (0)

Vastauksesi