Elokuvasivusto + tuotto

Elokuvasivusto + tuotto

Onko toista samankaltaista sivustoa kuin www.boxofficemojo.Com, mikä seuraisi miten elokuva tuottaa? Tämä sivusto, kun ei tunnu päivittävän elokuvien tuottoa, vaikka elokuva pyörii jossain maissa. Mitenköhän tämä sivusto oikein toimii, mistä se saa tietonsa. Miten esim Finnkino, raportoi, miten sen leffaluukuilla ostetaan lippuja.

Vastaus

On niitä joitakin muitakin, kuten boxoffice.com ja the-numbers.com. Box Office India keskittyy Intian elokuvatuottoihin. Boxoffice.mojo.com lienee näistä kuitenkin se tunnetuin. Elokuvatietokanta IMDb osti Box Office Mojon vuonna 2008. IMDb:n omistaa taas verkkojätti Amazon. Wikipedian mukaan Box Office Mojo "tracks box office revenue in systematic algorithmic way". Sen tarkemmin Mojon tapaa kerätä tietonsa ei avata.

Finnkino ilmoitti sähköpostitse, että Suomen Filmikamari kokoaa viikoittain kunkin elokuvan katsojamäärät koko Suomessa ja tiedottaa ne myös kansainvälisesti eteenpäin. Finnkino tiedottaa päivittäin omat lukunsa elokuvien levitysyhtiöille ja Filmikamarille.

Kysymystä olisi ehkä voinut vähän tarkentaa. Mistä maista, miltä ajankohdalta ja mistä elokuvista on kyse? Suomen osalta Box Office Mojo antaa tietoa ainakin helmikuulta 2019.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi