eLehtien lainaamisesta kaksi kysymystä/ongelmaa

eLehtien lainaamisesta kaksi kysymystä/ongelmaa

Moikka! En tiedä tuleeko kysymys oikeaan paikkaan, mutta toivottavasti voitte ainakin välittää sen eteenpäin oikealle taholle. :) Asiaan! Huomasin, että HelMet tarjoaa nykyään eLehtiä lainaksi (eli kopioita) RB Digital Gateway -palvelun kautta, mikä onkin aivan käsittämättömän hieno ja edistyksellinen juttu! :) http://www.helmet.fi/fi-FI/Ekirjasto/Juttuja_ekirjastosta/Nyt_voit_lukea... En kuitenkaan onnistu tekemään itse lehtien lainaamisia iPadilla, sillä palveluun kirjautuminen ei yksinkertaisesti onnistu samoilla tunnuksilla kuin PCllä. Kokeilin iPadilla sekä Safarilla että Chromella. Uutta tiliäkään en pysty tekemään, sillä kirjastokortin numero on jo "aktivoitu" käyttäjälleni. Yritin myös palauttaa salasanaani, mutta iPadilla RB Digital Gateway väittää, että käyttäjätunnusta ei ole olemassa. Käyttäjätunnukseni (jolla onnistuneesti kirjaudun PCllä) on: kalle@datapossu.fi Nyt joudun siis tekemään lehtien "check outin" PCllä, mikä on hieman kömpelöä, kun lukemisen teen kuitenkin (täysin onnistuneesti) iPadilla. Toinen kysymys. Pystyykö lehtiin "subscribaamaan" siten, että uudet numerot tulisivat automaattisesti? En suoranaisesti näe mitään tarvetta sille, että lehdet on käytävä yksitellen numero kerrallaan "lainaamassa".

Vastaus

Ohjasin kysymyksesi HelMetin elektronisesta aineistosta vastaavalle informaatikollemme. Hänen mukaansa  iPad ongelmiisi on jo vastattu aiemmin. Täällä Kysy-f i-palvelussa emme voi tehdä asian hyväksi muuta.

Lehtien ”subscribaamista” ei pysty tekemään. Tämä on estetty lehden kustantajien toimesta, eli lehtikustantajat eivät ole myöntäneet kirjastolisenssiä ns. tilaustoimintaan vaan ainoastaan irtonumeropoimintaan.

Kommentit (0)

Vastauksesi