Edesmennyt Isäni Kainuusta sai avustusluonteista perusparannuslainaa vuonna -90...

Edesmennyt Isäni Kainuusta sai avustusluonteista perusparannuslainaa vuonna -90...

Edesmennyt Isäni Kainuusta sai avustusluonteista perusparannuslainaa vuonna -90 ollessaan 68 vuotias. Avustuksen tuoman vesijohdon, sisävessan ja suihkun myötä hän pystyi asumaan kodissaan 11 vuotta pitempään kuin ilman ko toimenpiteitä. Vuosituhannen alussa hän sairastui äkisti niin pahasti jotta joutui laitoshoitoon. Hän kuoli viime vuonna. Talo jäi tyhjilleen hänen sairastuttuaan. Talo sijaitsee 520km etäisyydellä lähimmästä lapsesta. Muutkaan lapset eivät pysty hyödyntämään kohdetta. Kiinteistövälitys firman mukaan kohteella ei ole markkina arvoa. Perillisille tulee lähinnä vain kuluja kohteesta n. 2000e vuodessa. Lähin näköpiirissä oleva vuosi jolloin kohteesta vois olla hyötyä on vuosi 2019, tämäkään ei ole mitenkään varmaa. Nyt yhteiskunta lähetti lähes 10th euron laskun isäni aikoinaan saamasta avustuksesta. Pidämme asiaa käsittämättömänä. Asian ymmärtäis jos joku meistä lapsista pystyis hyödyntämään lahjoitusta, elikkä menemään ns. yhteiskunnan remontoimaan kohteeseen asumaan. Lyhyesti, lahja oli Isälleni ja hän pystyi sen kuolettamaan yhteiskunnalle käyttämättömänä kalliilla laitospaikkana siinä asuessaan.

Vastaus

Hyvä kysyjä!

Valitettavasti et ole jättänyt yhteystietojasi, toivottavasti löydät vastauksen täältä Tietohuoltoaseman sivuilta.
Otimme yhteyttä Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukseen (ARA) http://www.ara.fi/ ja siellä rahoituksesta ja perusparannuslainoista vastaaviin tahoihin. Sieltä meidät ohjattin Valtiokonttoriin http://www.valtiokonttori.fi/ jonne lähetimme kysymyksesi. Konttorista soitti ystävällinen naishenkilö joka antoi yhteystietonsa ja pyysi teitä ottamaan yhteyttä häneen asian selvittämiseksi.

Tarkemmat tiedot saat meiltä. Lähetä meillä yhteystietosi, joko postiosoite, sähköposti tai puhelinnumero.

Valtiokonttorissa siis käsitellään vanhoja avustusluonteisia perusparannuslainoja ja niihin liittyviä käyttörajoituksia.

Kommentit (0)

Vastauksesi