Die Kokkolas: Kokkola

Die Kokkolas: Kokkola

Olen jolloinkin kuullut otsikossa mainitun kappaleen, se lienee jostain 60-luvulta. Mistä saisi kuunneltavaksi? YouTube ei tunne. Googlaaminen paljastaa, että vuonna 2015 se on esitetty "Kadonneitten levyjen metsästyksessä."

Vastaus

Kyseessä on yksi lukuisista letkajenkka-buumin (1963-65) aikana levytetyistä letkiksistä. Levytys on julkaistu ainoastaan Saksassa esittäjänimellä Die Kokkolas. Emme saaneet selville, että onko sama levytys julkaistu muilla nimillä esim. Suomessa, vai onko kyseessä uniikki Die Kokkolas nimisen kokoonpanon esitys. Vastastaavanlainen "Kokkola (Letkiss)" niminen esitys on julkaistu eräällä saksalaisella kokoelma-ep:llä esittäjänä The Finn-Cats:
https://www.discogs.com/Terry-KleinFinn-Cats-Peter-Garner-Claudia-Simon-Die-4-Aktuellsten-Spitzenschlager/release/7200140

Etsimäsi levytys on harvinainen ja siitä ei löytynyt mainintoja edes Fono.fi -äänitetietokannasta. Lähivuosien aikana sitä on soitettu Ylen kanavilla usemman kerran, Kadonnen levyn metsästäjissä ja Maailmanpyörä matkailee ohjelmissa. Netin kautta se ei ole kuunneltavissa, joten ainoa keino lienee toivoa sitä soitettavaksi jossakin Yleisradion ohjelmassa.

Kommentit (0)

Vastauksesi