Dark Knight Rises leffasta - kuinka vanha Bane mahtoi olla?

Dark Knight Rises leffasta - kuinka vanha Bane mahtoi olla?

Dark Knight Rises leffasta - kuinka vanha Bane mahtoi olla? Laskujeni mukaan hän olisi yli 50-vuotias, suhtauttaen Ra's al Ghulin ikään.

Vastaus

Sarjakuvissa supersankareiden tai -roistojen fyysistä ikää ja tarkkaa syntymävuotta ei usein kerrota. Syynä tähän on varmaan se, että tällöin hahmojen ei tarvitse ikääntyä lukijoiden tahdissa, vaan suositut sankarit pysyvät "ikinuorina" lukijasukupolvelta toiselle.

Banen tapauksessa tiedetään, että hän on syntynyt fiktiivisessä Santa Priscan valtiossa. Bane tuomittiin jo lapsena Peña Duron vankilaan kärsimään kadonnen isänsä tuomiota. Ensiesiintymisensä DC:n sarjakuvissa hän teki vuonna 1993 tarinassa Vengeance of Bane.

Bane on loistavassa kunnossa, sillä hän on koko ikänsä harrastanut kehonrakennusta, kamppailulajeja ja meditointia. Lisäksi Banen käyttämä myrkyllinen Venom-huume nostaa hänen voimakkuutensa ja kestävyytensä yli-inhimilliselle tasolle, joten fyysisten ominaisuuksiensa perusteella iän arvioiminen on vaikeaa.

Jos oletetaan, että Bane olisi ollut ensiesiintymisensä aikoihin noin 20-25 -vuotias, ja tämä olisi suoraan verrannollinen syntymävuoteen, Bane olisi todellakin fyysiseltä iältään noin viisikymppinen. Samaan lopputulokseen on päädytty myös useissa nettikeskusteluissa. Koska elokuvassa Banea esittävä näyttelijä Tom Hardy on 35-vuotias, ei Banen ole varmaankaan tarkoitus olla ainakaan tätä nuorempi.

käytetyt lähteet:

http://www.comicvine.com/myvine/thecheesestabber/how-old-is-bane-in-tdkr...
http://dc.wikia.com/wiki/Batman:_Vengeance_of_Bane_Vol_1_1
http://comicbookdb.com/character.php?ID=525
http://www.denofgeek.com/movies/21505/the-dark-knight-rises-the-history-...
http://www.quora.com/The-Dark-Knight-Rises-2012-movie/How-old-is-Bane-in...
http://www.imdb.com/name/nm0362766/

Kommentit (0)

Vastauksesi