Canon MP 510 tulostaa välillä moitteettomasti, MUTTA välillä teksteistä jää osa pois.

Canon MP 510 tulostaa välillä moitteettomasti, MUTTA välillä teksteistä jää osa pois.

Välillä moitteetonta tulostusta, mutta esim. sähköpostin liitteitä tulostettaessa tekstiä häipyy vaakasuoraan . Jos tulostan heti perään toisen asiakirjan se voi tulostua normaalisti.

Kuvat: 
2 vastausta
01.04.202012:35
80753
7

Kyse voi olla myös tulostimen sisäisestä viasta, lähinnä tulee mieleen tulostinpään kontaktiviat, kun sentään joskus kuitenkin tulostuu oikein. Voisit kokeilla vaihtaa (mustan) värikasetin (tulostuspää on kasetissa, vaihtuu samalla). Tosin vika voi olla olla myös tulostimen puoleisissa kontakteissa, jos pääset näkemään ne värikasetin ollessa pois, tutki näkyykö niissä likaa tai hapettumia ja koita puhdistaa vaikka tenttuun kastetulla vanupuikolla. Ota virrat pois laitteesta kun ronkit sen sisälle.

Tulostinasetuksista voit ajaa kirjoituspäiden puhdistuksen ja testisivun. Jos testisivussa on ongelmia, vika on tulostimessa.

Kommentit (0)

Tietoteknisten ongelmien ratkaiseminen etänä on varsin vaikeaa, sillä keinojen toimivuutta täytyisi päästä itse kokeilemaan, mutta koetetaan jotain.

Vastaavia ongelmatilanteita ratkaisuineen voi lähteä hakemaan laitteen valmistajan sivuilta (linkki alla) - monesti ratkaisu löytyy, monesti ei. Laitteen uudelleen asennus ja ajureiden päivitys ovat aika tavallisia neuvoja.

Toinen kokeilemisen arvoinen asia ovat tulostinasetukset. Monesti esimerkiksi tiedoston skaalaaminen paperikokoon voi auttaa.

Jos taas tiedoston tallennusmuoto tai kenties sähköpostiohjelman liitetiedostot ja tulostin eivät keskustele keskenään, liitetiedoston sisällön vieminen esimerkiksi MS Wordiin kopioi - liitä-toiminnolla ja sitä kautta tulostaminen voisi auttaa. 

Jälkimmäinen voisi olla se helppo keino, mitä itse käyttäisin. Lisäksi voi kokeilla vaikka tiedoston tallentamista toisessa tallennusformaatissa, ja sitten tallenteen tulostamista.

Toivottavasti vastauksesta oli apua.

Kommentit (0)

Vastauksesi