C-kaseteista

C-kaseteista

Millä haulla yleisten kirjastojen, kansalliskirjaston, tai jonkun muun tahon aineistosta saisi luettelon suomessa julkaistuista kevyen musiikin tallenteista jotka on julkaistu c-kasetteina vuonna 1976. Yleisissä kirjastoissa tuskin kovin paljoa enää on tietoja c-kaseteista koska suurin osa kai niistä on jo poistettu. Kysymys ei ole lainaamisesta, ainoastaan tietoja tallenteiden sisällösta.

Vastaus

Pelkästään C-kasetteja hakemalla ei esimerkiksi kansalliskirjaston tietokannasta löydy mitään kattavaa tietoa. Kaikkea ei välttämättä ole luetteloitu, joten kannattaa olla yhteydessä kansalliskirjaston äänitearkistoon.
Ennen digitaalisiin luettelointitietokantoihin siirtymistä luetteloidut äänitteet ovat jo hyvin todennäköisesti jo kaikki poistuneet kokoelmista, joten niitä ei kirjastojen omilla hauilla pysty löytämään.
 

Suomen äänitearkisto ry on heidän kotisivujensa mukaan 1966 perustettu yhdistys, jonka tarkoituksena on kerätä kaikki ennen vapaakappalelakia (1981) julkaistut suomalaiset äänitteet ja muodostua toistaiseksi Suomesta puuttuvaksi kansalliseksi äänitearkistoksi. Kannattaa siis olla heihin myös yhteydessä, luulen että jonkinlaista tilastoa voisi löytyä. Heidän sivustoltaan löytyvällä hakukoneella voi hakea aineistoa äänitys-, tai julkaisuvuoden perusteella. Hakutulos ei kuitenkaan näytä, onko kyseinen äänite pelkästään vinyylipainos, vai löytyikö äänitettä aikoinaan myös c-kasettina.

Kommentit (0)

Vastauksesi