Brittiarmeijan orkesterin johtaja

Brittiarmeijan orkesterin johtaja

Orkesteria joka koostuu karvahattuisista sotilaista johtaa varsin värikkäästi pukeutunut kapellimestari. Hänen päässään on ilmeisesti ratsastuskypärä ja yllään koristeltu takki. Mikä hänen virkanimikkeensä on ja miksi hän on pukeutunut niin? Orkesterihan ei edes liiku hevosilla.

Kuvat: 
Vastaus

Kuvan orkesteri on nimeltään Band of the Grenadier Guards. Se on yksi Britannian armeijan musiikkijoukkojen (Corps of Army Music) monista orkestereista. Ne esiintyvät erilaisissa paraateissa ja seremonioissa.

Englanninkielinen nimitys näille orkesterin keulassa kullanhohtoisessa puvussa marssiville on "Drum Major". Näyttävä traditionaalinen asu "State Dress" tai "State Livery" kuuluu rooliin. Ratsastajanlakki yhdistettiin kokonaisuuteen ilmeisesti 1800-luvulla. Alimman lähdelinkin mukaan selitys tälle liittyisi kuningas Kaarle II:n paluuseen Ranskasta vuonna 1660. Flanderiin karkoitettu monarkki saapui Britanniaan ratsumiesten saattamana. Rumpalit ja trumpetistit seurasivat mukana. Ratsastajilla oli asianmukaiset päähineet ja ratsastuskypärän käyttö sittemmin myös orkesterinjohtajilla periytyisi siis tästä tapahtumasta.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi