Bändi pisimpään tauolla?

Bändi pisimpään tauolla?

Abba-yhtye on ilmeisesti aikeissa julkaista ensi vuonna uutta musiikki 35 vuoden tauon jälkeen. Jos tuo toteutuu, niin tuleeko siitä pisimmältä tauolta samalla jäsenistöllä palannut yhtye?

Vastaus

Taitaa tulla. Pitempiäkin levytystaukoja ovat yhtyeet pitäneet, mutta muusikoita on yleensä vaihtunut syystä tai toisesta.

Wikipedia on koonnut "List of longest gaps between studio albums" -artikkelin. Strawberry Alarm Clock -niminen psykedeelistä rockia soittanut yhtye piti sen mukaan 43 vuoden tauon levyttämisessä. Miehistönvaidoksia näyttää olleen useita vuosien varrella. Chuck Berry (38 vuoden tauko) on soittanut vaihtelevien taustabändien kanssa. Listan kolmonen William Satner (36 vuoden tauko) luettaneen lähinnä sooloartistiksi. Vajaat 35 vuotta taukoa pitänyt The Pop Group ei myöskään levyttänyt tauon jälkeen täysin samalla porukalla.

Stereogum-sivusto mainitsee legendaarisen Sonics-yhtyeen. Kuusikymmenluvulla viimeiseksi levyksi jäi 1967 julkaistu Introducing the Sonics. Jos vuoden 1980 livelevyä ei huomioida, äänitettiin paluulevy This is the Sonics vuonna 2015. Levytystaukoa tuli siis 48 vuotta. Vaan eipä kokoonpano tässäkään tapauksessa ollut enää täysin sama kuin 60-luvulla. Muutkaan Stereogumin "48 Bands That Took 20 Or More Years Between Albums" -listan yhtyeet eivät näyttäisi yltävän yhteen palanneen ABBAn saavutukseen. Kokonaista albumia ei ehkä tule, mutta kaksi uutta kappaletta ABBA on tehnyt.

Kommentit (0)

Vastauksesi