avainkaulaketjujen uusiokäyttöideoita?

avainkaulaketjujen uusiokäyttöideoita?

Mihin avainkaulaketjuja voisi uusiokäyttää, ellei olisi tarvetta kuljettaa avaimia kaulassa, kaulanauhassa? Sen ohella, että eivätkö avainketjut suorastaan olisi vaarallisiakin siten, että niistä voisi juuttua vaikka mihin, kuten oven kahvoihin, pöytälaatikon avaimiin ja vastaavaakin.

Vastaus

Avainkaulanauhoissa tulisi aina olla turvalukko, joka aukeaa vetämällä. Jos siis nauha jää kiinni esim. hissinoven väliin tai puun oksaan, lukko aukeaa eikä nauha kurista kantajaansa. Turvalukottomia avainnauhoja ei missään nimessä tulisi käyttää!

Uusiokäyttömahdollisuudet riippuvat siitä, mistä materiaalista nauha on valmistettu. Meillä Helsingin kaupunginkirjaston työntekijöillä on yleensä käytössä kankaiset avainkaulanauhat. Näitä voisi käyttää mihin tahansa, missä on tarvetta nauhoille: esim. pyyheliinojen ripustuslenkeiksi, vaatteiden koristeluun tai vaikka vappuhuiskaksi. Useita nauhoja voisi myös ommella yhteen isommaksi pinnaksi, josta sitten saisi aikaan vaikkapa käsilaukun. Avainten ripustusrenkailla voisi sitten kiinnittää laukkuun kantohihnan.

Kommentit (0)

Vastauksesi