Autojen rekisterikilvet

Autojen rekisterikilvet

Joskus autojen rekisterikilvet olivat läänien mukaan. Esim V Vaasan läänin, T Turun ja Porin läänin. Milloin tämä käytänkö jäi pois? Ja mitkä olivat muiden läänien rekisterikilpien kirjaiten alut?

7 vastausta

Arkistostamme löytyi vastaus, josta ilmenee rekisteriuudistuksen tehdyn vuonna 1989. Kirjaimista U oli aikoinaan Uusimaa, jonka Z kirjain myöhemmin korvasi. I kirjainta käytettiin Hämeen läänissä. Kirjaimet F, G ja Y olivat myös käytössä, mutta näiden kirjaimien läänejä en löytänyt. Läänikohtaisista tunnuksista luovuttiin aikoinaan, koska ei voitu tietää minne päin auto päätyi myytäväksi.

Lisätietoja voisi kysellä Liikenteen turvallisuuskeskus Trafilta.

Kommentit (0)
30.08.201315:10
4205
108

Ja Ahvenanmaa: Å

Kommentit (0)
30.01.201607:32
4436
94

" Läänikohtaisista tunnuksista luovuttiin aikoinaan, koska ei voitu tietää minne päin auto päätyi myytäväksi."

Minulla on sellainen muistikuva, että esim. helsinkiin (A,B,C) rekisteröity auto jos myytiin mikkelin lääniin, niin se piti rekisteröidä kyseiseen lääniin ja sai M-alkuisen kilven. Todeksi tätä en väitä, perustuu vain hataraan muistiini.

 

Kommentit (1)
Kyllä sellainen kilpien vaihtopakko oli aikanaan olemassa. Wikipedian mukaan siitä luovu... Kyllä sellainen kilpien vaihtopakko oli aikanaan olemassa. Wikipedian mukaan siitä luovuttiin jo 1971, ja aika uskottavalta se tuntuukin.
30.1.2016 10:32 Kaino Kysyjä 1744
11.06.201612:51
4436
78

Isolla rahalla ostettuja erikoiskilpiä: Kilvet.com

Kommentit (0)
03.03.201609:56
4205
77

Pitää paikkansa. Vuotta en muista, mutta naapuri osti Helsingistä auton ja kävi konttorilla vaihtamassa sen G-alkuiseen kilpeen. Tietysti tämä oli joskus 70-luvun alussa.

Kommentit (0)
09.06.201623:40
18469
70

Tässä ketjussa on useita englanninkielisiä kommentteja, jotka eivät kuulu asiaan. On ilmoitettu asiattomiksi. Asiasta on joku kysynyt toisaalla. Mistä syystä nämä saavat/voivat edelleen jatkaa näin? Onko kyse kirjaston henkilöstönpuutteesta tällä sektorilla vai mistä?

Mainitun kaltaisia englanninkielisiä kommentteja on eräissä muissakin keskusteluissa. Valvojat, jos sellaisia on, eivät silloinkaan puuttuneet asiaan. Nyt en ole viitsinyt mennä enää katsomaan, mitä niissä on tapahtunut.En ole myöskään halunnut avata kommenttien yhteydessä olevia linkkejä siltä varalta, että niissä on joku virus tms.

Kommentit (1)
Minäkin olen laittanut ilmoituksia näistä asiattomista viesteistä, mutta kyllästynyt ... Minäkin olen laittanut ilmoituksia näistä asiattomista viesteistä, mutta kyllästynyt siihen, kun vaikutusta ei ole. Jos häiriö jatkuu, olisi varmaankin syytä harkita parempia keinoja roskan välttämiseksi, kuten vaatimusta vastata johonkin testikysymykseen.
10.6.2016 11:37 Reijo Jaakkola 6716
30.08.201314:57
4205
56

Helsingin kaupunki: A, B ja C, Kymen lääni: R ja G, Turun ja Porin lääni: T, E ja F, Hämeen lääni: H, I ja N, Uudenmaan lääni: U ja Z, Keski-Suomen lääni: X  Pohjois-Karjalan lääni: S, Lapin lääni: L, Oulun lääni: O, Mikkelin lääni: M, Kuopion lääni: K, Vaasan lääni: V ja Y

Perävaunut oli aina P alkuisia.

Korjatkaa mahdolliset virheet.

Kommentit (1)
Juu! Kyllä se niin oli, että omistajan vaihtuessa annettiin uusi rekkari ja aina uuden l... Juu! Kyllä se niin oli, että omistajan vaihtuessa annettiin uusi rekkari ja aina uuden läänin mukaan. Perävaunuillekin tuli toinenkin tunnus, kun P-alkuiset loppui kesken, mutten saa päähäni mikä, ehkä W, jota siihen asti ei käytetty. Systeemistä kai luovuttiin, kun katsottiin turhaksi vaihtaa rekkaria joka ostotapahtumassa. Jälleenmyynnissä oleville taisi olla myös tilapäisia punakirjaimisia kilpä. Vai mihin tarkoitukseen ne oli? Sitten oli vielä jotain keltapohjaisia KOE-kilpiä. KOE oli kirjoitettu vasempaan laitaan ylhäältä alas. En ole tällaisia nähnyt aikoihin, enkä tiedä mikä tarkoitus niillä oli. En vaikka isälläni oli kerran sellainen. Mahdollinen selitys: katsastamaton maahantuotu tms auto. Muistatteko vielä, kun valtion laitosten autoissa oli kilvessä ensin leijona, sitten numerot ja kirjain viimeisenä? Muistaakseni ensin luovuttiin kilven vaihdosta myynnin yhteydessä. Pian sen jälkeen läänikohtaisesta alkukirjaimesta. Sen ajan byrokratian purkua. Vamaan oli syynä myös, että monista lääneistä alkoivat nrot loppua.
10.5.2016 21:49 Eero Tuominen 1280

Vastauksesi