Autisti- tai asperger lapsen balettiterapia

Autisti- tai asperger lapsen balettiterapia

Ulkomailla asperger tai autisti lasten kömpelyyttä hoidetaan balettiterapialla, niin onko suomessa autisti- tai asperger lasten terapia tai kuntoutusohjelmaan sijoitettu balettitunteja, ja onko balettiterapiaa tunnustettu viralliseksi terapiaksi suomessa? Lääketiede kertoo että autisti tai asperger lapsi on kömpelö, mutta... Onko balettiterapialla mahdollista hoitaa kömpelyyttä, ja miten balettitausta näkyy autisti tai asperger lapsessa? Onko sellainen mahdollista että autisti tai asperger lapsi oppii baletin, ja oppii kävelemään kuin ballerina?

Vastaus

Pahoittelen vastauksen viipymistä. Kysyin asiaa Autismi- ja aspergerliitosta ja sieltä vastattiin seuraavasti:

"Anteeksi, että olet saanut odottaa vastausta. Suomessa ei tunneta balettiterapiaa omana terapiamuotona. Se ei pois sulje sitä, että joidenkin toimintaterapeuttien työkaluna voi olla baletti. Valitettavasti meillä ei ole antaa yhteystietoja kenenkään balettia terapiamuotona käyttävään terapeuttiin. Tätä kannattaa kysyä esimerkiksi paikallisyhdistykseltämme. Paikallisyhdistykselle voi myös ehdottaa baletti vertaisryhmiä. http://autisminkirjontapahtumakalenteri.blogspot.com/ 

Suomessa fysio-, toiminta-, ratsastus- sekä puheterapiaa on käytetty kehon hahmotuksen ja motoriikan kuntoutukseen. Toivottavasti näistä tiedoista on teille apua. Voit olla uudestaan yhteydessä Autismi- ja Aspergerliiton palveluneuvontaan puhelimitse tai sähköpostitse. Palveluneuvonta vastaa ma – to klo 12-15 numerosta 050 467 3130."

Kommentit (0)

Vastauksesi