Australiassa toimii ainakin tv-sarjan mukaan tehokkaan tuntuinen RSPCA ja muita...

Australiassa toimii ainakin tv-sarjan mukaan tehokkaan tuntuinen RSPCA ja muita...

Australiassa toimii ainakin tv-sarjan mukaan tehokkaan tuntuinen RSPCA ja muita vapaehtoisryhmiä eläimiä pelastamassa ja niiden elinoloja tarkastaen. Kotimaassamme saamme taas lukea eläinsuojelutarkastuksien kasvusta ja tarkastajien työtaakan kasvusta. Vrt. Joensuun valvontaeläinlääkärin eroaminen suuren työtaakan takia. Miksi ei suomessa voisi toimia samanlainen ryhmä, kuin Australiassa? Kuka RSPCA:n toimintaa rahoittaa? Vapaaehtoisia ainakin löytynee ja todelliset eläinaktivistitkin pääsisivät näyttämään innokkuuttaan.

Vastaus

RSPCA eli Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals on lähtöisin Lontoosta. Se oli ensimmäinen eläinten suojeluun pyrkinyt järjestö, perustamisvuosi oli 1824. Ensimmäinen RSPCA:n Australian osasto perustettiin vuonna 1871. Oli varmaankin luontevaa, että toiminta levisi erityisesti brittiläisen kansanyhteisön maihin. Lisäksi Ranskassa, Norjassa, Romaniassa ja Puolassa on oma osastonsa. RSPCA:n mukaan rahoitus tulee lähes kokonaan lahjoituksina. Julkinen tuki on ilmeisen vähäistä.

Kyllähän Suomessakin toimii SEY, jossain määrin samankaltainen järjestö pääosin vapaaehtoisten voimin. Rahoitus tässäkin koostuu pääosin lahjoituksista. Valtion puolesta ylimpänä viranomaisena eläinten suojeluun liittyvää erilaista lainsäädäntöä valvoo ja ohjaa Maa- ja metsätalousministeriö. Vuoteen 2009 asti eläinsuojeluvalvonnan käytännön toteutus oli pääasiassa kunnaneläinlääkäreiden vastuulla. Sen jälkeen perustettiin 40 valvontaeläinlääkärin virkaa eri puolille Suomea.

http://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Society_for_the_Prevention_of_Cruelty...
http://www.rspca.org.uk/in-action/aboutus/heritage
http://www.rspca.org.uk/donate/majorgifts/faqs
http://www.sey.fi/
http://www.evira.fi/portal/fi/elaimet/elainsuojelu_ja_elainten_pito/elai...
http://elaintenhyvinvointikeskus.edublogs.org/2011/12/01/kunnalliset-val...

Kommentit (0)

Vastauksesi