Australiassa asiantuntiat ilmoittivat, että suuvesi erityisesti "Listerine"...

Australiassa asiantuntiat ilmoittivat, että suuvesi erityisesti "Listerine"...

Hei! Australiassa asiantuntiat ilmoittivat, että suuvesi erityisesti "Listerine" aiheuttaa suusyöpää? Kuinka monet viinin ja viskin maistajat ovat sairastuneet tähän tautiin? Jos kerran alkoholi on se aiheuttaja, entä juopot, puliukot ja alkoholistit? Onko tietoa kyseisten maistajen suusyöpä määrästä? Itse olen käyttänyt kyseistä suuvettä ainakin 35 vuotta, mutta en maalaa pirua seinälle. Ja miksi saa mainostaa tv'ssä ja lehdissä joka päivä ja jatkuvasti?
Kiitos

Vastaus

Terveyskirjaston sivuilla kerrotaan: Suuvedet, joiden alkoholipitoisuus on vähintään 25 % ja joita on käytetty jo nuoruudesta lähtien, lisäävät suusyövän vaaraa.
http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=hoi07025

Suuveden käyttö on vähän toisenlaista kuin viinan kulauttelu. Alkoholin käyttö lisää syöpäriskiä muissakin elimissä kuin suussa, vaikka suusyöpä mainitaankin yhtenä sen riskeistä.
http://www.avoin.helsinki.fi/materiaalit/ravitsemustiede/03_syopa_ravint...

Mainonnan ja terveyden ristiriita liittyy kuluttamiseen. Jos kaikki epäterveelliseksi todetun mainonta kiellettäisiin, kuinkahan kävisi? Tupakan mainonta on kielletty, ja alkoholin mainonnassa on rajoituksia, mutta onko se ratkaisevasti vähentänyt savuttelua ja ryyppäämistä? Juomista rajoittaa enemmän autoilu, ja polttamista (toivottavasti) määräykset sisätilojen savuttomuudesta.

Kommentit (0)

Vastauksesi