Asun Jyväskylän seudulla ja haluaisin opiskella leipuriksi/kondiittoriksi?

Asun Jyväskylän seudulla ja haluaisin opiskella leipuriksi/kondiittoriksi?

Asun Jyväskylän seudulla ja haluaisin opiskella leipuriksi/kondiittoriksi? tai joksikin muuksi vastaavaksi. Mitä vaihtoehtoja minulla on lähtemättä muille paikkakunnille?
Milloin voi saada opintotukea? Olen aikuinen ja jo kertaalleen saanut tukea aiempiin opintoihin. Lainaa en aio ottaa.
Kiitos kovasti tästä hhyödyllisestä palvelusta!

Vastaus

Jyväskylän aikuisopistossa voi suorittaa elintarvikealan perustutkinnon, jonka suuntautumisvaihtoehtona on leipuri-kondiittori. Koulutukseen on jatkuva haku ja siihen voi hakea aikuisopiston sivujen kautta [1]. Opiskelupaikkoja on rajattu määrä, joten koulutukseen pääsemiseen vaikuttaa Jyväskylän aikuisopiston koulutuspäällikön mukaan hakijan aikaisempi työkokemus/koulutus alalta sekä soveltuvuus alalle. Lisätietoja voit kysyä elokuun alusta lähtien aikuisopiston OpiskelijaOnline -puhelinpalvelunumerosta: 040 341 5055. Palvelu on keskikesän suljettu.

Myös Jyväskylän ammattiopistossa [2] voi opiskella leipomoalan koulutusohjelmassa leipuri-kondiittoriksi. Mainitsit olevasi aikuinen. Myös aikuiset voivat hakea ammattiopistoon, mutta Jyväskylän ammattiopiston opinto-ohjaaja suosittelee aikuisopistoon hakemista.

Kelan sivujen [3] mukaan aikaisemmin nostettu opintotuki ei vaikuta ammattiopisto-opintojen aikaisen opintotuen määrään, vaan opintotukea saa opintojen laajuutta vastaavaksi ajaksi. Myös aikuisopiskelija voi nostaa opintotukea. Työssäkäyvä opiskelija voi hakea koulutusrahastosta aikuiskoulutustukea, mutta sen saamiseksi täytyy täyttää tiettyjä työelämään liittyviä ehtoja [4]. Monet tekijät vaikuttavat tuen saamiseen, joten parasta on varmistaa asia suoraan Kelalta. Voit tehdä sen verkossa [5], soittamalla tai käymällä lähimmässä toimistossa tai soittamalla opintotukikeskukseen 020 692 209.

[1] http://www.jao.fi/?deptid=13806&course=562&showmodul=112
[2] http://www.jao.fi/?deptid=15251
[3] http://kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/030708163028HO?OpenDocument
[4] http://kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/160801154725IL?OpenDocument
[5] http://kela.fi/in/internet/keskot.nsf/NaviView?OpenView

Kommentit (0)

Vastauksesi