Astianpesukoneen pesuaika

Astianpesukoneen pesuaika

Astianpesukoneessani on pesuaika pitenemistään pidentynyt. Mistä mahtaa johtua?

3 vastausta

Pahoittelen vastauksen viivästymistä! Jos oletuksena on, että astianpesukone on viallinen, niin se kannattaa viedä huoltoon. Nykyiset astianpesukoneet ovat energiatehokkaita ja pesuajat ovat pidentyneet, koska tyypillistä energiamerkkien pesuohjelmille ovat pidentyneet pesuajat. Hyvän puhtaustuloksen saamiseksi tarvitaan pitkät pesuajat. Lisätietoja osoitteessa

http://www.tts-nyt.fi/images/julkaisut/tiedostot/koti686.pdf

Kommentit (0)
03.01.201712:01
9285
54

Hidastumisen syy voi olla myös vedenpoiston puolella.

Poistopumppu on ehkä mennyt huonoksi, tiivisteiden tai sähköisten osien puolesta. Tai sitten poistoputki voi olla osittain tukossa.

Ainakin kannattaa ensin tarkistaa ja puhdistaa pesutilan pohjalla oleva roskasihti.

 

Kommentit (0)
02.01.201713:57
2412
16

Monissa tiskikoneissa pesuohjelman eteneminen odottaa sitä, että vesi kuumenee. Kun vesi on saatu lämmitettyä riittävän kuumaksi ohjema eteee. Lämmitysvastuksella on vain kaksi asentoa: on / off. Jos vastus olisi rikki, ohjelma pysähtyisi kokonaan. Vian on siis oltava termostaatissa joka mittaa lämpötilaa.

Vika voisi olla myös veden kanssa tekemisiin joutuvassa vastuksessa joka olisi niin paksun likakerroksen peittämä, että se lika eristäisi veden kuumentumista. Tämä on teoreettinen vaihtoehto, sillä vastuksen pitäisi olla "eristävästi umpeen muurautunut" jotta lämpö ei pääsisi sieltä johtumaan.

Vika saattaa olla myös tukkeutuneessa tulovesiliitännässä. Kone ei saa riittävää määrää vetttä riittävän nopeasti. Tosin tämän vika haittaa toimintaa vain ohjelman alussa ja silloin kun vesi vaihdetaan.

Yhtä kaikki, itse ei näille voi mitään.

Kommentit (0)

Vastauksesi