Arvohenkilöiden sinuttelu

Arvohenkilöiden sinuttelu

Seuraan Ylen ohjelmia. Aamuteevee, A-studiot jne . Niissä on haastateltavina ja keskusteluissa merkittäviäkin henkilöitä. Puoluejohtajia, ministereitä, pääjohtajia, talouselämän merkkihenkilöitä tosta vaan sinutellaan. (Ei presidenttiä sentään). Sitten joskus on joku pikkutappi jota teititellään. Kuka, kumpi osapuoli valitsee menettelytavan?

Vastaus

Yleisen tavan mukaan asemaltaan arvokkaampi valitsee puhuttelumuodon. Kun on kyse haastattelusta, siitä sovitaan yleensä haastattelijan ja haastateltavan kanssa ennen haastattelua. Periaatteessa haastateltava voi päättää asiasta. 

Kommentit (2)
Joskus ennenvanhaan toimittaja saattoi kertoa että he ovat tehneet sinunkaupat ennen läh... Joskus ennenvanhaan toimittaja saattoi kertoa että he ovat tehneet sinunkaupat ennen lähetystä, että älkää sitten katsojat ihmetelkö, mutta ei moisen kertomiseen enää nykyisin ole aikaa/tarvetta.
22.5.2017 21:41 Köpi K 45160
Kovin hyvin ei tuntuisi istuvan nykyaikaiseen tasa-arvoajatteluun, että olisi olemassa jo... Kovin hyvin ei tuntuisi istuvan nykyaikaiseen tasa-arvoajatteluun, että olisi olemassa jotain erityisiä arvohenkilöitä, joita pitäisi kohdella jotenkin eri tavalla kuin muita ihmisiä. Sinuttelu/teitittelykysymys on siksi hankala, että on olemassa sekä niitä, jotka kokevat olevansa jotenkin arvokkaampia tullessaan teititellyiksi että niitä, jotka nimenomaan eivät halua tulla rinnastetuiksi tuohon edelliseen ryhmään. Siksi tästä asiasta on järkevää sopia ennen haastattelua.
22.5.2017 22:24 Nanna Heikkilä 908

Vastauksesi