Arabian soppakulho?

Arabian soppakulho?

Hei, minulla on Arabian kulho, olisiko sitten soppakulho, jonka reunassa on paksu vaaleanpunainen raita. Kulhossa on sivuilla kantokorvat. Pohjassa on kruunuleima : ARABIA MADE ON FINLAND 10. Mitä sarjaa tämä on? Kantta astialle en omista. Samantapaisen löysin netistä haulla sinivalko -sarja, mutta vaaleanpunainen ei ole tullut esiin mistään... Kiitos jo etukäteen vastauksesta!

Vastaus

Sinivalko -sarjan ohella tuotannossa oli myös Punavalko-sarja. Alun perin sarja oli Kurt Ekholmin suunnittelema AR-astiasto, joka oli tuotannossa vuodet 1936 - 56. Sinivalko- ja Punavalko-koristeita on käytetty myös useissa muissa astiamalleissa. Raitakoriste siirrettiin myöhemmin mm. Olga Osolin R-astiastoon. Kaikki astiat eivät siis olleet Ekholmin suunnittelemia; soppakulhosta en löytänyt tarkempia tietoja. Lisäksi Arabialla oli useita tuotteita, joissa koristeena oli sini-, puna- tai kultaraitaa.

Alla olevassa linkistä Arabian leimat löydät kuvia leimoista. Kruunuleiman numero on todennäköisesti tuotannollinen koodi. Jos numerot olisivat esimerkiksi 10 - 62, tarkoittaisivat ne valmistuskuukautta ja vuotta.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi