Arabia muki

Arabia muki

Kyseisestä mukista en löydä netistä mitään tietoa muuta kuin sen, että viittaisi jotenkin Valmettiin. Eli: Mikä muki ja onko harvinainen, kun ei löydy netistä mitään tietoa, eikä kuviakaan? Mukissa lukee: Refiner segments ja Sunds defibrator

Kuvat: 
3 vastausta

Vastaaja on kerran aiemmin etsinyt tietoa Arabian verohallinnolle valmistamasta lahja- tai muistokupista. Silloin muutamia mainintoja tällaisista erikoiskupeista löytyi Helena Leppäsen ja Katri Lehtolan kokoamasta kirjasta Arabian kahvikupit 1916-2016. Yrityslahjoina ja mainostarkoituksiin niitä on tilattu Arabialta paljonkin. Ikävä kyllä, mitään kattavaa luetteloa tai kuvastoa niistä ei tunnu olevan saatavilla, vaikka edellä mainitussa kirjassa esiteltiin kyllä joitakin erikoistilauksena tehtyjä kuppeja.

Kuppisi lienee tosiaankin Valmetin paperikoneiden aikoinaan liikelahjaksi teettämä. Tarkempia tietoja emme pysty siitä selvittämään.

Kommentit (0)
17.10.201715:27
18302
44

Minulla on muki, jossa on tuo Sunds Defibrator -logo eikä muuta. No nyt sitten selvisi mitä se tarkoittaa :)

Kommentit (0)
16.10.201720:27
87239
23

Kovin oudolta tuntuisi, että Valmet olisi teettänyt mukin ostamansa Sunds Defibratorin nimellä, varsinkin kun yhdistymisessä tuo nimi lakkautettiin ja jatkettiin Valmet-nimellä.

Todennäköisempää lienee, että Sunds Defibrator (jolla oli toimintaa mm.Porissa) on teettänyt mukin ennen vuoden 1999 yhdistymistä Valmettiin.

Harvinainen se varmaan on, verrattuna muihin Arabian tuotantomääriin, mutta liekö tuosta kovin moni kiinnostunutkaan, joten tuskin hinta kummoinen on. Tosin keräilijäthän maksavat järjettömiä summia kaikesta kummasta.

Kommentit (0)

Vastauksesi