Arabia Kahvi sarjan tunnistus.

Arabia Kahvi sarjan tunnistus.

Hei, Onko tietoa mikä Arabia sarja on kyseessä? Ja kuinka arvokas noin? 5kp asetteja ja 5kpl niihin sopivia kahvikupinalusia ja 5kpl kuppeja samaa sarjaa. Takana on logo joka näkyy kuvassa, mutta kupeissa ei logoa ollenkaan, silti näyttää olevan samaa sarjaa. Yhdessä lautasessa on sama logo mutta alla lukee 12-64. Kuvat hieman vääristävät väriä, ovat oikeasti hieman enemmän sinertävät, mistään ei löydy minkäänlaista kuviointia ja olen koittanut löytää niitä kotimaisilta arabia sivuilta jo monta tuntia tuloksetta. Kiitos etukäteen.

Kuvat: 
Vastaus

Saimme apua vastauksen selvittämiseen Designmuseosta. Museo on mukana Kysymuseolta-palvelussa, joka on seitsemän suomalaisen museon verkkotietopalvelu. Museot vastaavat palvelun kautta erikoisalaansa liittyviin kysymyksiin. Kysymyksiin voi liittää myös kuvia. 

Kahvikupit ovat Arabian valmistamaa LE-mallia. Mallin suunnittelijaksi on merkitty Arabian pöytäkirjoissa vain Arabian tuotesuunnitteluryhmä, joten suunnittelija on tuntematon. Kuppien ja lautasten materiaali on sävyposliinia, joka on Arabian laboratorioiden 1930-luvulla kehittämä, läpivärjätty posliinimassa. Värjäyksestä syntyy astioiden sininen värisävy. Tuotannossa malli on ollut n. 1958-1965. Kupeista puuttuu Arabian leima, koska kupin pohja on sen verran pieni ettei leima olisi siihen mahtunut.

Hinta-arviota museo ei voi antaa, mutta googlettamalla "Arabia LE-malli" löytyy jo aika monta samanlaista kahviastiaston osaa ja hinnat niiden mukana.

 

Kommentit (0)

Vastauksesi