Anniskelu- ja alkoholinkäyttöoikeudet USA:ssa?

Anniskelu- ja alkoholinkäyttöoikeudet USA:ssa?

Löysin netistä tietoja siitä, missä osavaltiossa minkäkin ikäiset ihmiset voivat toimia baarimikkona. Jossain piti olla 21-vuotias, jossain kelpasi pienempikin ikä. Näytti siltä, että esim. Louisianassa ja Georgiassa riittäisi 18 vuotta. Kun kuitenkin USA:ssa alkoholinkäyttö on kielletty alle 21-vuotiailta, onko niin, että joissakin osavaltioissa 18-vuotias voi myydä drinkkejä tai olutta asiakkaille, vaikka ei voisi juoda niitä itse?

Vastaus

Kyllä, se näyttää siltä, että löytämäsi tiedot pitävät paikkansa. Itse asiassa suurimmassa osassa osavaltioista alle 21-vuotiaat saavat myydä/tarjoilla alkoholia esimerkiksi heidän työskennellessään baarimikkona tai tarjoilijana.

Netistä löytyy runsaasti tietoa eri osavaltioiden alkoholin myyntiä ja tarjoilua koskevista säännöistä. Tämä näyttäisi olevan aika kattava ja ajankohtainen esittely: https://bartendinglicensehelp.com/legal-age-to-serve-alcohol/. Tässä on vielä pari lisää: https://www.culinarydepotinc.com/blog/how-old-do-you-have-to-be-to-serve-alcohol ja https://www.alcoholproblemsandsolutions.org/minimum-age-to-serve-alcoholic-beverages-premises-establishments/

Toki näillä listoilla voi olla pieniä eroja. Joillakin sivuilla väitetään, että Mainessa 17-vuotiaat saavat myydä ja tarjoilla alkoholia, kun taas toisilla listoilla vain 18-vuotiaat. Saattaa olla, esimerkiksi, että Mainessa 17-vuotiaat saavat tarjoilla alkoholia aikuisen valvoessa. Eli joissakin tapauksissa alaikäiset saavat työskennellä baarimikkona vain tietyin edellytyksin. Joka tapauksessa alaikäiset saavat myydä ja tarjoilla alkoholia aika monessa osavaltiossa.

 

Lähteet

https://www.culinarydepotinc.com/blog/how-old-do-you-have-to-be-to-serve-alcohol

https://www.alcoholproblemsandsolutions.org/minimum-age-to-serve-alcoholic-beverages-premises-establishments/

https://bartendinglicensehelp.com/legal-age-to-serve-alcohol/

 

Kommentit (0)

Vastauksesi