Milloin Donald Trump tuli julkisuuteen ja miten hän vaurastui?

Milloin Donald Trump tuli julkisuuteen ja miten hän vaurastui?

Anne Pohtamon elämänkerran yhteydessä on mainittu Donald Trumpin nimi. Aika outoa, koska käsittääkseni Trump tuli tietoisuuteen ja vaurastui keinottelubisneksellään vasta 80-luvun juppivuosina eli sen jälkeen kun Anne lähti USA:sta. Miten sitten hän on voinut olla "miljardööri" jo silloin ja piirittää Annea? Amerikassahan käsittääkseni oli tuolloin vai yksi miljardööri eli jo edesmennyt Howard Hughes. Eli: milloin Donald Trump tuli julkisuuteen ja miten hän vaurastui?

2 vastausta

Donald Trump syntyi vuonna 1946, ja hänen isänsä oli kiinteistöalalla vaikuttava miljonääri Fred C. Trump. Sotilasakatemian ja Pennsylvanian Yliopiston Wharton Schoolin käytyään Donald Trump aloitti liikemiesuransa isänsä kiinteistöyrityksessä. 1970-luvulla Trump aloitti oman liiketoiminnan Manhattanilla ja vaatimattoman alun jälkeen hän solmi hyviä suhteita, joiden avulla hän pääsi liiketoiminnassaan hyvään alkuun.
1980-luvulla hän loi pohjan nykyiselle imperiumilleen, rakensi mm. 1982 Trump Towerin, mutta sitä ennenkin hän oli amerikkalaisen mittapuun mukaan varakas. Toki ei miljardööri, mutta varmaan henkilö, joka teki vaikutuksen helsinkiläiseen, hyvin toimeentulevasta perhestä maailmalle lähteneeseen nuoreen tyttöön.

Internetistä löytyy useita biografiasivuja Donald Trumpista, esim.
http://www.starpulse.com/Notables/Trump,_Donald/Biography/

Kommentit (0)
18.10.201718:16
25688
109

Donald Trump oli huomion kohteena kesäkuussa 1990. Tuolloin uutisoitiin, että häntä uhkasi konkurssi. Trump ei ollut maksanut velkojensa korkoja ja lyhennyksiä määräaikaan mennessä. Lokakuussa 1999 uutisoitiin, että Trump oli kiinnostunut ehdokkuudesta Yhdysvaltain presidentinvaaleissa, jotka oli määrä järjestää vuonna 2000. Hän harkitsi pyrkimistä pienen Reformipuolueen presidenttiehdokkaaksi. Trump vetäytyi Reformipuolueen esivaalista helmikuussa 2000, minkä jälkeen Pat Buchanan valittiin kyseisen puolueen presidenttiehdokkaaksi.

 

Helsingin Saomat 17. 6. 1990, sivu B 2.

Helsingin Sanomat 8. 10. 1999, sivu C 3.

Helsingin Sanomat 15. 2. 2000, sivu C 3.

Kommentit (0)

Vastauksesi