Ampuma-aseen kantaminen

Ampuma-aseen kantaminen

Saanko minä mopolla kulkeva 15-vuotias aseluvat omistava henkilö mennä esim. huoltoasemalle ase selässä, jos se on lataamattomana suojuksessa? Entä puukko vyöllä?

2 vastausta

Lain ampuma-aselain muuttamisesta 106 a pykälässsä Ampuma-aseen kantaminen ja kuljettaminen sekä väliaikainen säilyttäminen todetaan mm. seuraavasti "Ampuma-asetta saa yleisellä paikalla sekä tiloissa, joihin yleisöllä on pääsy, kuljettaa vain lataamattomana suojuksessa sekä kantaa ja kuljettaa vain silloin, kun siihen on hyväksyttävä syy. Moottorikäyttöisessä ajoneuvossa ampuma-asetta saa kuljettaa vain lataamattomana suojuksessa tai sijoitettuna suojattuun tilaan sekä kantaa vain silloin, kun siihen on hyväksyttävä syy. Metsästysaseen kuljettamisessa noudatetaan lisäksi, mitä metsästyslaissa ja sen nojalla säädetään".

Järjestyslain 10 pykälässä säädetäänToisen vahingoittamiseen soveltuvien esineiden ja aineiden hallussapidosta mm. seuraavasti: " Seuraavien toisen vakavaan vahingoittamiseen tarkoitettujen tai siihen soveltuvien esineiden tai aineiden hallussapito yleisellä paikalla on kielletty:1) teräaseet, rikotut lasiesineet ja muut näihin rinnastettavat viiltämiseen tai pistämiseen soveltuvat esineet 2) patukat, ketjut, jouset, vaijerit, kaapelit, pesäpallomailat ja muut näihin rinnastettavat lyömiseen soveltuvat esineet;

Mitä 1 ja 2 momentissa säädetään, ei koske esineitä tai aineita, joiden hallussapito on työtehtävän tai muun hyväksyttävän syyn vuoksi tarpeen."

Tarkempia ohjeita lakien soveltamisesta kannattaa kysyä Poliisilta.

 
 
Kommentit (0)
26.10.201522:39
8073
50

Saat jos olet menossa metsästämään ja kaikkeen on luvat. Huoltoasemakäynnistä ei silti kannata tehdä numeroa ja aiheuttaa turhaa hämminkiä, asetta ei esim. kannata kantaa pussissakaan selässä.  Ase ja puukko voivat olla ihan hyvin urheilukassissa. Asiallisesti ja hillitysti on osattava olla.

Kommentit (0)

Vastauksesi